Arad: GALERIE FOTO / Autostrada repară casele săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: GALERIE FOTO / Autostrada repară casele săracilor
Arad: GALERIE FOTO / Autostrada repară casele săracilor

Mai mulţi săteni din Şagu s-au îmbogăţit peste noapte cu bani primiţi de la statul român.

Citeteşte şi:

Autostrada Arad-Timişoara le-a îmbunătăţit traiul oamenilor care nu visau vreodată să facă economii pentru a-şi îndeplini visele.

Virgil Dan are 54 de ani şi se numără printre norocoşii din Şagu. A moştenit  de la bunicul lui, în urmă cu zeci de ani, un pământ despre care nu s-ar fi gândit vreodată că poate valora 50.000 de euro. „Nu ştiu dacă pentru unii e o valoare mică, dar pentru mine este o adevărată avere. Până să primesc aceşti bani, lucram în Vinga, la o asociaţie unde câştigam 1.000 de lei pe lună. Din aceşti bani nu cred că reuşeam nici într-o sută de ani să-mi pun deoparte 50.000 de euro”, a mărturisit Dan Virgil din localitatea Şagu, judeţul Arad. Împreună cu soţia lui, Adriana, Virgil se trezeşte cu noaptea în cap, zi de zi. Are mâinile muncite, iar oboseala şi stresul acumult de-a lungul anilor se observă uşor pe faţa lui.

Termopane şi amenajări moderne

În localitatea Şagu au o gospodărie modestă, ca la ţară. Curăţenia însă domneşte în fiecare colţişor. Soţia e medic veterinar, iar Virgil lucrează pământul cât e ziua de lungă. „Am doi copii de care sunt foarte mândru. Din banii pe care i-am primit o să-i ajut şi pe ei, că doar sunt lumina ochilor mei. Am început la casa din Şagu să-mi pun geamuri termopan şi mai schimb una alta pe parcurs”, a continuat bărbatul.

Reconstruieşte casa moştenită de la bunic

A vândut aproximativ 60 de ari de teren, echivalentul a 6.100 de mp şi s-a trezit cu un cont de 50.250 de euro. Până azi, Virgil Dan recunoaşte că a cheltuit aproximativ 50.000 de lei. Bărbatul spune că terenul pe care l-a dat statului costa la începutul anului aproximativ 2 euro pe metru pătrat. Acum câteva săptămâni, a primit 8,2 euro pentru aceeaşi bucată de pământ.

„Nu am cuvinte cât de mulţumit sunt. Am avut pur şi simplu noroc să am pământ exact în zona pe unde va trece autostrada. Mi-am depus banii într-un cont la CEC”, a explicat Virgil Dan. Cu banii pe care i-a primit bărbatul a început să-şi renoveze o veche casă, tot moştenire de la bunicul lui. Imobilul se află la patru kilometri de localitatea Şagu, în satul Hunedoara Timişeană. „O să o fac ca nouă. Renovez interiorul în totalitate, pun gresie şi faianţă peste tot, ca la sfârşit să am şi eu o vilă, mai micuţă ce-i drept”, a încheiat cu zâmbetul pe buze, Virgil Dan. ;

Nu ştiu dacă pentru unii e o valoare mică, dar pentru mine este o adevărată avere
Dan Virgil, agricultor

50.000
de euro a primit Virgil Dan pentru terenul pe care va trece autostrada

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite