Arad: Furtunile se întorc în noaptea asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile menţin codul galben până mâine la orele 15.00 în mai multe judeţe din vestul şi centrul ţării.

Chiar dacă  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică cod galben pentru intervalul 11 iunie ora 03.00 - 12 iunie ora 15.00, arădenii au avut parte de o vijelie chiar seara trecută. După o zi caniculară, furtuna s-a abătut peste oraş, dar şi peste mai multe localităţi din judeţ.

Cei care au avut cel mai mult de suferit sunt cei de la societatea de distribuţie a energiei electrice care au fost solicitaţi să intervină în mai multe zone.

„Am intervenit şi mai lucrăm încă în zona Criş-Zerind, Lipova-Ususău, Săvârşin şi Gurahonţ”, a declarat Sorin Dărăban, şef Serviciu Exploatare. Acesta a mai adăugat că  mai  multe echipe ENEL sunt în alertă, iar utilajele de intervenţie sunt pregătite în orice moment. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Sorina Ambruş, a declarat că, deocamdată, inspectoratul nu a fost solicitat să intervină. „Noi suntem pregătiţi să intervenim în caz de nevoie şi chiar să suplimentăm personalul cu tura care asigură permanenţă”, a mai explicat aceasta.

Primar de serviciu


Prefectul judeţului, Călin Bibarţ, susţine că la toate primăriile din judeţ s-a instituit permanenţa, astfel încât să se poată interveni în cel mai scurt timp. „Controlăm deja instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a declarat prefectul.

Judeţul Arad face parte din cele 18 judeţe ale ţării avertizate. În următoarele ore arădenii vor avea parte de temperaturi ridicate şi de  intensificări ale vântului, dar mai ales de ploi puternice şi grindină.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite