Frumos cântă sârbii şi îşi petrec... în această seară la trecerea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sârbi din Arad au început de mai bine de două ore să petreacă alături de invitaţii lor. Nu este o petrecere oarecare, ci cea care marchează trecerea dintre ani, pe rit vechi, după calendarul iulian. 

Sârbii sărbătoresc trecerea dintre ani păstrând obiceiurile şi specialităţile culinare tradiţionale.

Peste două ore se vor sparge paharele pentru noroc şi prosperitate.

Petrecerea care a început este întreţinută de către o formaţie din Serbia.

De pe masa de Revelion nu lipseşte „tăria de Serbia“,şi preparatele din vânat, mai exact din mistreţ.

„Ne-am adunat în jur de 300 de sârbi din Arad şi din Felnac, precum şi din judeţul Ti¬miş şi de asemenea avem invitaţi din Serbia”, spune Cris¬tian Voia, vicepreşedintele Comunităţii Bisericeşti Arad Centru.

Petrecerea de Revelion, care se ţine la restaurantul Hotelului Parc va ţine în mod sigur până dimineaţă, deoarece abia acum sârbii vor începe dansul.

Nu numai că vor dansa, dar şi vor cânta după melodiile preferate. Pentru ei va fi o seară pe care o vor ţine minte tot anul.

Cei care nu se află la restaurant, petrec acasă alături de familie, iar la 12 noaptea vor sparge pahare şi îşi vor  ura ,,Srecna Nova Godina!” (An Nou Fericit), un an imbelşugat şi cu sănătate.

De asemenea, la sârbi se spune că certurile sunt interzise în ziua de Anul Nou, pentru că oamenii vor fi urmăriţi de ghinion tot anul.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite