Arad: Fratele inculpatului Ovidiu Răchită vrea ca adevărul să iasă la iveală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Fratele inculpatului Ovidiu Răchită vrea ca adevărul să iasă la iveală
Arad: Fratele inculpatului Ovidiu Răchită vrea ca adevărul să iasă la iveală

Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan sunt principalii suspecţi în cazul crimei din 2004, când fiul judecătorului Ioan Trifa a fost ucis. În noaptea de 21 spre 22 mai 2004, trupul fără suflare al tânărului de 20 de ani a fost găsit în apropiere de Cetatea Aradului fără urme externe de violenţă. CITEȘTE ȘI: Arad: Clanul lui Rohozneanu continuă să facă „spectacol” în sala de judecată

La momentul respectiv autopsia a relevat o serie de leziuni interne,  iar anchetatorii au urmărit mai multe posibile piste, de la sinucidere şi până la omor. De-a lungul timpului, cadavrul tânărului a fost exhumat pentru a se mai face încă o verificare de către medicina legală. Astăzi, anchetatorii îi cercetează pentru crimă pe Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan.

Fratele lui Ovidiu Răchită, Mariu Răchită a trimis presei o a doua scrisoare în care încearcă să aducă argumente solide vis-a-vis de nevinovăţia fratelui său.

„Nu vreau să cer mila nimănui”
„Nu e pentru prima oară când apelez la ajutorul mass-mediei pentru a face cunoscut ceea ce i se întâmplă fratelui meu. Precizez că nu intenţionez să ies în evidenţă sau să cer milă, însă vreau ca adevărul pe care prea puţini îl cunosc, sau care îl cunosc, îl ţin la secret, să iasă odată la iveală.

Aşa cum am precizat anterior, împotriva fratelui meu şi a lui Florin Moldovan au fost date şase declaraţii a căror autori sunt cu identitate protejată, fără însă a exista nici o probă concretă din care să reiasă cu ei doi ar fi avut vreo legătura cu moartea lui Traian Trifa. Deşi rămaşi sub anonimat, sunt convins că cei care au “fabricat” acele mărturii sunt câţiva membrii din clanul Rohozneanu.

„Târgul a căzut”
Am auzit că denunţurile acestora, făcute pentru a-şi salva pielea, nu au dat roadele care se aşteptau, ba mai mult, aceştia ar fi primit răspuns de la Bucureşti, cum că târgul a căzut.

 Ceea ce înseamnă că jocul pe care l-au făcut nu le va aduce nici un câştig, adică înjumătăţirea pedepsei pe care urmeau să o primească după judecarea dosarelor care există pe rol. Încercând să scoată adevărul la iveală, fratele meu, Ovidiu Răchită, a făcut plângeri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, atât pe numele celor aflaţi în arest din dosarul Rohozneanu cât şi pe numele unora care au dat declaraţii mincinoase împotriva lui, şi s-au folosit de acest lucru pentru a-şi obţine libertatea”, spune Marius Răchită, fratele inculpatului Ovidiu Răchită.

Puteţi citi mai târziu, a doua parte a scrisorii trimise presei de către Marius Răchită.

MAI CIEȘTE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Arad: Interlopii din Arad cer ajutorul presei

Arad: SONDAJ / Disperare în familia lui Ovidiu Răchită, unul din principalii suspecţi în cazul uciderii lui Traian Trifa, fiul judecătorului Ioan Trifa

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite