Foto: Locomotiva cu abur a fost amplasată în faţa gării joi seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ore întregi , în care zeci de persoane au trudit „Veteranul Şinelor” a ajuns în faţa gării din Arad. Totul a început azi dimineaţă când oamenii au pornit demersurile pentru mutarea locomotivei cu aburi, care se afla la sediul ICIM, pe Calea 6 vânători.

Printre cei care au vegheat o zi întreagă la bunul mers  al acţiunii s-au aflat şi Radu Stoian, reprezentant al Prefecturii Arad şi inginerul Alexandru Samoilescu.

„A fost destul de dificil, dar în cele din urmă am reuşit să transportăm locomotiva din locul în care era iniţial până în faţa gării”, spune Alexandru Samoilescu.

Click pe poză pentru a vedea galerie foto

image
image
image

Cel, care a luptat pentru ca această locomotivă să ajungă la Arad, Radu Bellu, deşi în momentul transportului a fost la Braşov a spus că este foarte emoţionat şi că va reveni la Arad cât de curând ca să o admire. 

Arădenii vor putea admira una dintre cele mai bune locomotive folosite în trecut. Radu Bellu a ţinut ca aceasta să ajungă la Arad

Locomotiva a ajuns pe platoul din faţa gării pe un trailer. Înainte de a fi arătată arădenilor, a fost recondiţionată. Locomotiva cu aburi a fost construită la Uzinele Mecanice Reşiţa în 1939.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite