Foto: Clătitele din acest an de la festivalul de la Moneasa au îndulcit şi săturat turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clătitele umplute cu creier, plouate după cum le–au numit comercianţii au făcut deliciul turiştilor, la cel mai mare festival desfăşurat la Moneasa. A fost pentru prima dată în cei zece ani de când se organizează „Festivalul Clătitelor”, când numărul clătitelor preparate l-a depăşit pe cel al turiştilor.

Plouate, clătitele au fost printre cele mai bune din ultimii ani.

„Sunt delicioase şi ne bucurăm că în acest an am reuşit să ne săturăm de scoverzi, cum le spunem noi. Pentru prima dată am mâncat clătite umplute cu creier. Aluatul, în principiu este la fel, însă compoziţia a fost deosebită. Creierul se căleşte cu ceapă în puţin ulei şi se stinge cu zeamă de lămâie stoarsă, după care se adaugă puţină sare şi piper”, spune Cornelia Karacsony, turist.

image
image
image

În timp ce clătitele cu dulceaţă, ciocolată sau nuci se vindeau între două şi trei lei, cele cu creier s-au vândut la preţul de patru lei bucata. De asemenea, găluştele slovăceşti au fost preparate în fata turiştilor şi servite cu nucă, mac, brânză, scorţişoară şi zahăr. Preţul lor a fost de doi lei.

„Suntem la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Clătitelor de la Moneasa şi este pentru prima dată când avem un musafir nepoftit, pe doamna ploaie. Dar, nu ne-am descurajat. Am preparat şi anul acesta un număr record de clătite, în sensul că avem mult mai multe clătite decât turişti. Clătitele cu creier sunt delicioase”, spune Zoltan Lovasz, directorul Festivalului.



Citeşte mai multe despre acest festival, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat

Cap de ziar Adevarul Banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite