UPDATE Forfotă mare, astăzi, la tronsonul de autostradă Nădlac - Arad. Emil Boc şi Anca Boagiu inspectează şantierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele drumarilor  se vor vedea de acum şi pe tronsonul Nădlac-Arad
Utilajele drumarilor se vor vedea de acum şi pe tronsonul Nădlac-Arad

Deschiderea lucrărilor la şantierul tronsonului de autostradă Arad - Nădlac  are loc astăzi, de la ora 11.00, în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

UPDATE Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a evitat contactul cu reprezentanţii mass-media, însă a primit un dosar de la oamenii care reclamă faptul că lucrările au intrat peste pământurile lor însămânţate cu grâu. "Nu ştim nimic, nu ştiu să fie probleme, proiectul este unul foarte bun. Nu au fost lucrări la autostradă până acum, a fost organizare de şantier, lucrările încep oficial azi", a declarat reprezentatul constructorului. Premierul Emil Boc a precizat că, dacă este cazul, oamenii care reclamă intrarea autostrăzii pe pământul lor vor fi despăgubiţi.

Vom reveni cu amănunte!

Conform afirmaţiilor prefectului Călin Bibarţ, la punctul de lucru de la Nădlac va fi prezent şi un reprezentant al Ministerului Transporturilor din Ungaria. „Asistăm la deschiderea lucrărilor pentru un proiect de importanţă europeană. Practic, va fi legătura României cu reţeaua de autostrăzi a întregii Uniuni Europene şi liantul principal pentru legătura rutieră cu estul Europei”, spune Călin Bibarţ.

În cadrul proiectului autostrăzii Arad-Nădlac s-au semnat contractele cu cei doi constructori, lucrarea fiind împărţită în două tronsoane. Lungimea totală a autostrăzii va fi de aproximativ 38 de kilometri, iar termenul de execuţie a lucrării este de 18 luni. Proiectarea şi execuţia autostrăzii Nădlac-Arad şi a drumului de legătura km 22+218 - 38+882 are o  valoare estimată de 506.661.681 lei.

 „Anul viitor vom avea finalizată şoseaua de centură a municipiului Arad în regim de autostradă. Avem speranţe că Autostrada Timişoara-Arad-Nădlac se va lega la autostrada din estul Ungariei în anul 2013. Astfel, vom avea legătura direct şi rapidă cu Europa”,  spune primarul Gheorghe Falcă.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite