Arad: Dalina Florincaş mamă de vacanţă pentru orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din copilărie a învăţat să-şi împartă dulciurile cu micuţii care nu aveau bomboane. La 21 de ani îşi petrece timpul liber alături de copiii fără părinţi.

Profil
Născută - 11.02.1988, Arad
Educaţie - Universitatea „Aurel Vlaicu”, Facultatea şi Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci
Experienţă - Consultant credite
Familie - Necăsătorită

Crescută şi educată într-o familie modestă, Dalina a învăţat că cel mai preţios lucru în viaţă e să ai inima curată. Tânăra spune că fără dragoste şi sprijin pentru cei din jurul tău nu simţi că trăieşti cu adevărat. Dalina mărturiseşte că a învăţat ce înseamnă afecţiunea pentru copiii fără familii încă de mică.

„De la mama am învăţat că e bine din puţinul pe care îl ai să-l ajuţi şi pe cel de lângă tine. Îmi povestea tot ea, că în perioada cât am fost la grădiniţă, îmi plăcea să las felul doi sau desertul altor copii care mi se păreau mie mai săraci”, a povestit Dalina Florincaş.

Vacanţe la muncă

La fel se întâmpla şi când ieşea la joacă. Dalina se gândea mai întâi la copiii de afară, aducându-le de fiecare dată câte un biscuit sau o prăjitură. Gesturile de copil au devenit mai serioase atunci când Dalina a ajuns la liceu. Tânăra s-a angajat în timpul vacanţei de vară la diferite case de copii din oraş, unde a lucrat cot la cot cu personalul specializat de acolo. „Îmi plăcea să fiu în centrul micuţilor, să mă joc cu ei, să le dau de mâncare, să-i plimb şi să le citesc poveşti. În fiecare vacanţă de vară îmi căutam o casă de copii unde să lucrez”, a povestit Dalina.

Arădeanca spune că fiecare caz în parte a impresionat-o. „Să lucrezi cu astfel de îngeraşi este cu adevărat o plăcere. Tinerii care cresc într-o casă de copii, surprinzător pentru unii să afle acest lucru, sunt mult mai cinstiţi, sinceri şi harnici. Ştiu să aprecieze tot ce e frumos şi îşi arată recunoştinţa faţă de persoanele care i-au ajutat să devină maturi”, adaugă Dalina.

Prima la evenimente caritabile

Adolescenta, împreună cu părinţii ei, a întins o mână de ajutor multor familii nevoiaşe. Dalina spune însă că nu sunt lucruri cu care ar trebui să te mândreşti.

„Nu trebuie să te lauzi atunci când ajuţi pe cineva. Trebuie să o faci din inimă şi să ai încredere că într-o altă viaţă toate faptele bune ţi se vor răsplăti. Eu, împreună cu mama mea, am cunoscut multe cazuri sociale din oraş şi i-am ajutat pe fiecare în parte, cu cât am putut. Uneori şi o vorbă bună este binevenită”, a punctat Dalina.

Dalina este prima care se înscrie pe listă atunci când vine vorba despre un eveniment caritabil. Îi place să se implice în activităţi de binefacere şi îşi doreşte ca, în viitor, să-şi deschidă chiar ea o casă de copii.


Întrebări şi răspunsuri
Ce te-a determinat să începi să te implici în cazuri sociale?
Faptul că societatea îi respinge oarecum pe copiii fără familie. Nu ştiu de ce, dar am impresia că ei nu vor putea trăi o viaţă normală, mai ales când spun că provin dintr-o casă de copii. Nu e drept acest lucru. De aceea îmi doresc să fiu alături de ei.

Cu câţi copii ai lucrat până în prezent?
La casele de copii cu care am colaborat aveam grupuri de micuţi de diferite vârste, până în zece ani. Mergeam în parc cu ei, discutam despre viaţă în general, le ascultam păsurile şi le dădeam sfaturi. Am lucrat şi la grădiniţe.

ce-i place
Să se plimbe, să fie în preajma copiilor şi să-şi petreacă timpul liber alături de logodnicul ei Sorin. „Imediat după ce mă voi căsători, mă gândesc să fac şi eu un copil. Iar cu timpul, dacă mă ajută Dumnezeu, aş dori să înfiinţez o fundaţie de caritate şi să deschid o casă de copii”, a spus Dalina.
ce nu-i place
Nu îi place să vadă un copil că suferă. Nu-i plac oamenii prefăcuţi şi familile care nu-şi iubesc odraslele. Dalina a mai spus că nu-i place să fie minţită şi că, în opinia ei, încrederea într-un om se pierde extrem de repede, pentru că „oamenii din ziua de astăzi sunt plini de răutate”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite