Arad: Firma clujeană care a periclitat pacienții arădeni afișează pe site-ul propriu instrucțiunile greșite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Firma clujeană care a periclitat pacienții arădeni afișează pe site-ul propriu instrucțiunile greșite
Arad: Firma clujeană care a periclitat pacienții arădeni afișează pe site-ul propriu instrucțiunile greșite

Pe site-ul firmei clujene, chiar la descrierea produsului sterilizant se află indicațiile de folosire pentru ”minim 48 de ore și 30 de utilizări”.

Doctorii arădeni au sesizat discrepanțele existente între recomandările de utilizare ale distribuitorului și ale producătorului sterilizantului și au alertat organele abilitate în acest caz.

Citeşte şi
Firma acuzată de şefii spitalului din Arad: „Noi nu le-am vândut produsul”

”Noi am constatat acest fapt și am sesizat  mai departe Direcția de Sănătate Publică Arad și Ministerul Sănătății, organismele îndreptățite să verifice situația. De asemenea, am depus o plângere și la poliție, urmând ca aceștia să ancheteze cele constatate de noi”, a explicat Bogdan Totolici, director al Spitalului Clinic Județean Arad. Acesta a mai adăugat că de  acum încolo este treaba organelor de anchetă să stabilească o eventuală vinovăție în acest caz.


Cât privește sterilizantul, la nivelul spitalului arădean, s-a luat decizia utilizării sale pe mai departe, dar în conformitate cu indicațiile producătorului, respectiv în termen de 24 de ore.


”Este un produs de foarte bună calitate care se folosește în multe spitale, așa că nu vom renunța la folosirea lui ci o vom adapta la indicațiile producătorului”, a mai precizat Totolici.

image


Dosar pentru înșelăciune
La rândul său, purtătorul de cuvânt al poliției arădene a declarat că în urma plângerii depuse de spitalul arădean se va deschide un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.


Firma susține că nu a distribuit produsul la Arad
"Nu am purtat nicio corespondență cu cei de la DSP Arad, așa că nu înțeleg despre ce vorbesc ei", a mai spus Popa.
Totodată, conform afirmațiilor lui Popa, Ministerul Sănătății a distribuit, în urma unei licitații organizate la finele anului 2007, o cantitate mare de produse către spitale. "Era și acest produs, PeraSafe, între acelea. Cei de la spital ar trebui sa verifice ce au primit de la minister înainte de a face acuzații nefondate", a mai subliniat administratorul firmei clujene.


"Noi nu le-am vândut acel produs la care face referire directorul spitalului. Într-adevar, am participat la o licitație cu PeraSafe, dar am pierdut. Noi le-am vândut doar dezinfectanți, iar PeraSafe este un sterilizant", a declarat administratorul firmei Biostec Clinilab, Șerban Popa. El a mai susținut că afirmația reprezentanților DSP Arad, potrivit căreia ar fi recunoscut, indirect, faptul că ar fi distribuit spitalului dezinfectantul, este eronată.

Directorul spitalului arădean susține în replică că atâta vreme cât există actele doveditoare ale intrării acestui produs în uzul spitalului arădean, înseamnă că el a fost livrat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite