Arad: Firma distribuitoare ce a modificat instrucțiunile de folosire pentru sterilizant neagă acuzațiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad:  Firma distribuitoare ce a modificat instrucțiunile de folosire pentru sterilizant neagă acuzațiile
Arad: Firma distribuitoare ce a modificat instrucțiunile de folosire pentru sterilizant neagă acuzațiile

Societatea Biostec Clinilab din Cluj Napoca neagă toate acuzațiile aduse de medicii arădeni care au constatat inadvertențe între recomandările producătorului și ale distribuitorului.

În cadrul anchetei demarate de Direcția de Sănătate Publică Arad, societatea distribuitoare din Cluj susține că nu există nici o problemă în utilizarea  produsului timp de 48 de ore, chiar dacă producătorul îl avizează pentru doar 24 de ore.


”Dânșii ne-au trimis un răspuns în care neagă toate acuzațiile aduse și în care invocă calitățile produsului și modalitatea de ambalare  și comercializare a acestuia. Ancheta demarată de noi vizează tocmai neutralizarea distribuirii acestuin produs cu instrucțiuni neconforme cu ale producătorului”, a declarat dr. Cristiana Cioroboiu, medic  epidemiolog, inspector în cadrul DSP Arad.


La rândul său, directorul Spitalului Clinic Județean Arad, dr. Bogdan Totolici susține că substanța sterilizatoare este de foarte bună calitate și este utilizată în foarte multe unități spitalicești. ”Am decis să folosim mai departe sterilizantul respectiv, dar în conformitate cu instrucțiunile producătorului și nu ale distribuitorului”, a explicat directorul.

Acesta a mai adăugat că a și depus o plângere la poliție împotriva firmei clujene.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite