Finanţele au încasat peste 1.300.000 de lei din vânzarea mărfurilor confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP)Arad au anunţat că în primul trimestru al anului încasările s-au ridicat la 1.380.000 de lei. În ultimul timp, Fiscul a pus un accent deosebit pe verificarea achiziţiilor intracomunitare care au condus la confiscări semnificative de mărfuri, în general cereale, legume şi fructe.

Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că prin Compartimentul valorificări, are încheiate contracte cu firme specializate în vederea valorificării mărfurilor considerate perisabile, cum ar fi fructe, legume şi produse congelate.

Funcţionarii de la Finanţe susţin că este foarte important să se colaboreze cu astfel de firme, deoarece unităţile operative ale Gărzii Financiare muncesc non-stop, iar marfa confiscată trebuie descărcată, manevrată şi depozitată în condiţii optime indiferent că este zi, noapte sau weekend. „Aceste firme importatoare fac recepţia mărfii la preţul de importator practicat, după care compartimentul de specialitate din cadrul direcţiei  întocmeşte factura în vederea efectuării plăţii. De precizat că mărfurile sunt livrate de finanţe doar după ce cumpărătorul efectuează  plata”,  spune Călin Arusti.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite