Arad: Lipsă de interes pentru licitaţiile la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Lipsă de interes pentru licitaţiile la Finanţe
Arad: Lipsă de interes pentru licitaţiile la Finanţe

Chiar dacă numărul de licitaţii a crescut, banii adunaţi în urma lor sunt mult mai puţini.

Maşini VW transporter, cu preţuri cuprinse între 28.000 şi 77.000 de lei, aparat de aer condiţionat la doar 420 de lei, imprimantă Panasonic la preţul de 420 de lei sau chiar un apartament de 134 de metri pătraţi la preţul de 254 mii lei. Aşa arată una dintre listele cu bunuri confiscate de la datornici ale Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Arad.
Numărul licitaţiilor organizate de Finanţe s-a dublat în primul semestru al acestui an, comparativ cu anul trecut. „Nu înseamnă neapărat că sunt mai multe executări, ci poate fi şi din cauza repetării mai multor licitaţii din lipsă de participanţi”, a declarat Laura Istrate, purtător de cuvânt DGFP Arad.


În primele şase luni ale lui 2009, au fost organizate 107 licitaţii pentru bunuri mobile, în urma cărora s-au recuperat peste 450.000 de lei, în vreme ce anul trecut în aceeaşi perioadă au fost 47 de licitaţii care au adus la buget 5,2 milioane de lei. Şi la bunuri imobile situaţia este similară. În 2009, au fost executate aproape 60 de astfel de bunuri pentru 475.000 de lei, în vreme ce anul trecut, la doar 23 de licitaţii au fost strânşi 4,37 milioane lei.


Licitaţii repetate


Criza economică îşi pune amprenta şi pe numărul de executări la care sunt nevoite să apeleze finanţele arădene, dar şi pe numărul mic de participanţi la astfel de licitaţii. Majoritatea licitaţiilor ajung să se repete tocmai din cauza lipsei de persoane interesate, chiar dacă în urma unor astfel de acţiuni o firmă se poate dota cu birotică şi cu utilajele necesare la preţuri derizorii. Toate licitaţiile organizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad sunt publicate pe site-ul ANAF şi în presa locală şi centrală. „Totodată, anunţurile pentru licitaţiile organizate de noi sunt afişate şi la sediul direcţiei”, a mai explicat Laura Istrate.

Bate vântul la licitaţii


La licitaţiile organizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad se prezintă din ce în ce mai puţine persoane. Lipsa de bani este una dintre explicaţiile faptului că marea majoritate a licitaţiilor ajung să se repete şi de trei ori. Conform legislaţiei care reglementează licitaţiile, la fiecare repetare, preţul scade.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite