Filarmonica de Stat din Arad va fi mâine în mare sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzicienii îşi aşteaptă spectatorii să sărbătorească împreună
Muzicienii îşi aşteaptă spectatorii să sărbătorească împreună

Filarmonica de Stat din Arad a ajuns la ceas aniversar. Reprezentanţii Filarmonicii vor să  aducă în atenţia arădenilor istoria deloc de neglijat pe care o are oraşul nostru pe harta culturii europene. Arădenii pot să participe cu această ocazie la un concert extraordinar.

Astfel, se sărbătoresc 120 de ani de la înfiinţarea Societăţii Filarmonice din Arad, prin marcarea în calendarul concertistic al stagiunii un eveniment pe care îl aşteeaptă toţi arădeni.

,,Inspirată din programele de concert  ale timpului, seara de  25 noiembrie  este încredinţată muzicienilor casei, dirijorului Dorin Frandes şi pianistul Sorin Dogariu. Concertul aniversar va cuprinde în programul său Uvertura Coriolan de Ludwig van Beethoven, Concertul nr. 5  în mi bemol major pentru pian şi orchestră - ,,Imperialul”, de Ludwig van Beethoven şi Serenada  în do major pentru orchestră de coarde de Piotr Ilici Ceaikovski”, spun reprezentanţii Filarmonici. 

Concertul va avea loc în sala mare de spectacole a Filarmonicii de Stat, cu începere de la ora 19.00.

Totodată cei de la  Filarmonica de Stat în colaborare  cu cei de la Complexul Muzeal Arad, vor organiza o expoziţie în care vor fi prezentate publicului programe de sală, poze vechi sau afişe din perioada de început a filarmonicii.

Expoziţia va avea loc în spaţiul special amenajat în cadrul filarmonicii, pe holul din partea stângă a sălii mari de concerte, loc special unde cei interesaţi pot vedea aspecte inedite din istoria celui mai important aşezământ de cultură din Arad. 



Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite