Fetiţe de opt şi 11 ani, luate din grija părinţilor după ce au fost prinse furând din chioşcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fetiţe în vârstă de opt şi 11 ani sunt cercetate de poliţişti după ce au fost prinse furând produse din trei chioşcuri aflate într-o piaţă din municipiul Arad, ele fiind luate din grija părinţilor şi internate temporar într-un centru pentru minori.

Poliţiştii arădeni le-au prins, duminică, pe cele două fetiţe în timp ce furau produse din chioşcuri amplasate în Piaţa Obor.

Până să fie văzute, fetiţele au furat din trei chioşcuri, valoarea produselor fiind de 300 de lei.

"Prejudiciul a fost recuperat, dar pe numele celor două tinere au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Ele vor fi audiate în prezenţa părinţilor, dar având sub 14 ani, cel mai probabil, soluţia va fi de neîncepere a urmăririi penale", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber.

Conform sursei citate, copilele au fost luate temporar din grija părinţilor şi internate într-un centru de primire a minorilor.

"Fetiţele şi părinţii lor au fost incluşi într-un program de consiliere, pentru a se preveni pe viitor astfel de comportamente", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Angelica Stana.

Poliţiştii vor încerca să stabilească dacă fetele au fost obligate de alte persoane să fure.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite