Arad: Fetiţă de 13 ani salvată din flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 13 ani din Arad a fost la un pas de moarte după ce apartamentul în care locuia a fost cuprins de flăcări.

Alertaţi de vecini, care au simţit mirosul de fum, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent în prima cameră a apartamentului. Fata se afla în a doua cameră, dar din cauza căldurii şi a fumului nu a putut ieşi.

Fără să stea pe gânduri, plt.adj. Eugen Urs a deschis uşa apartamentului şi geamul bucătăriei pentru a aerisi locuinţa, iar sg.maj. Iosif Herbei Iosif a străbătut camera în flăcări pentru a ajunge la fetiţa care se afla pe geamul de la dormitor.

 “Dacă pompierii nu ar fi intervenit, fata ar fi decedat prin asfixiere. De asemenea, din cauza groazei care o cuprinsese se putea arunca pe geam în disperarea de a se salva de flăcările ce se extindeau cu repeziciune”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Din primele cercetări, se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la cablul electric defect al unui computer. Pentru că dormea în cealaltă cameră, fetiţa nu a observat focul şi nu a părăsit locuinţa. Au ars un calculator electric, monitor, două dulapuri, o canapea, două uşi din lemn, un televizor color, covorul din cameră, îmbrăcăminte şi alte bunuri.

Pagubele au fost estimate la aproximativ 8.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate însumează circa 30.000 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite