Arad: Distracţie până în zori la Festivalul Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Distracţie până în zori la Festivalul Vinului
Arad: Distracţie până în zori la Festivalul Vinului

Aflată la a şaptea ediţie, marea sărbătoare a vinului i-a scos pe arădeni din case, în ciuda temperaturilor scăzute de afară.

Producătorii din podgoriile Aradului, din ţară şi din Ungaria şi-au expus standurile cu cele mai bune vinuri, la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Vinului. Evenimentul se va încheia în această seară.

În ciuda frigului de afară, sute de arădeni au venit să deguste cele mai de calitate vinuri. Îmbrăcaţi cu geci de iarnă, arădenii nu au mai ţinut cont de frigul de afară şi au gustat pahar după pahar. „Particip în fiecare an la Festivalul Vinului, căci sunt băutor înrăit de vin fiert. Perioada în care se organizează această sărbătoare este numai bună, căci numai aşa ne putem încălzi oasele cu câteva pahare de vin fiert. Am petrecut cu prietenii până la 05.00 dimineaţa“, a declarat Viorel Cotuna, din Arad.

Festival pentru gurmanzi

Nu numai vinurile româneşti şi din Ungaria au fost însă promovate la festival. Mâncărurile gustoase au fost foarte apreciate de mulţimea de arădeni prezentă în parcul Mihai Eminescu. Începând de la tradiţionalele grătare, mici, porumb fiert şi până la murături şi chiar cârnăciori de Debrecen, toate au făcut parte din meniul serii.

Vecinii maghiari au adus la târg pe lângă cârnaţi, murături şi marţipan. „Am mâncat un kebab, iar acum vreau să-mi cumpăr pentru acasă câteva sortimente de brânzeturi, aduse din Ungaria“, a mărturisit un alt arădean prezent la eveniment, Mihai Gligor. Festivalul se va încheia în seara aceasta cu un program artistic, începând cu ora 18.00.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite