Arad: Festin cu gulaş delicios la sărbătoarea ceaunelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Festin cu gulaş delicios la sărbătoarea ceaunelor
Arad: Festin cu gulaş delicios la sărbătoarea ceaunelor

Peste 10.000 de arădeni au venit duminică, la ştrand, să mănânce tocăniţe delicioase.

Organizatorii au pregătit peste 7.000 de porţii de gulaş, tocăniţe şi alte specialităţi. Atracţia a fost, şi de această dată, ceaunul uriaş, adus special din Ungaria, care are o capacitate de peste 2.000 de litri şi în care s-au preparat 6.000 de porţii de bogracs unguresc.

Reţete speciale de la bucătari faimoşi

Mai multe echipe de bucătari din Arad, Ungaria şi Germania au preparat tocăniţele după reţete proprii. Participanţii la Festival au avut la dispoziţie mai multe tone de carne (porc, vită, pui şi vânat), ceapă, cartofi şi multe alte ingrediente care au dat gust deosebit mâncării, cum ar fi boiaua de ardei, legumele şi mirodeniile. De un real succes s-a bucurat şi pâinea uriaşă care a avut în loc de miez un ciolan fiert.

Arădenii au stat mai bine de jumătate de oră la cozi interminabile ca să guste dintr-o porţie de tocăniţă. „Venim în fiecare an la Ştrandul Neptun să gustăm din gulaşul cu totul deosebit. Mâncarea are alt gust când este preparată în ceaun. Am cumpărat câteva porţii să avem şi pe mâine”, a spus Călin Dan.

Porţia de tocăniţă s-a vândut cu 3 lei, iar banii adunaţi au fost donaţi instituţiilor de ocrotire socială din oraş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite