Fermierii sunt programaţi de APIA pentru verificarea datelor, în urma controalelor din satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii arădeni vor fi luaţi la întrebări de către reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în baza controalelor prin teledetecţie, pe fondul solicitărilor pentru subvenţia pe suprafaţă.

Astfel, de săptămâna viitoare încep verificările pe teren, în 16 localităţi din judeţ. Pentru controalele prin teledetecţie, la nivelul judeţului Arad au fost selectate un număr de 16 localităţi şi anume: Apateu, Cermei, Craiva, Beliu, Hăşmaş, Archiş, Cărand, Bocsig, Ineu, Şicula, Ususău, Conop, Bata, Birchiş, Bârzava, Vărădia de Mureş şi Săvârşin.

În total, în aceste localităţi, un număr de 3.558 de fermieri au fost vizaţi de controale. Dintre aceştia, 2.340 au fost depistaţi cu diferite neclarităţi astfel că vor fi chemaţi pentru rezolvarea acestora.

Controlul prin teledetectie reprezintă compararea schiţei fermierului din harta blocului fizic, cu poligonul observat în imagini preluate prin satelit, de către prestatorul de teledetecţie. Rezultatele foto-interpretării sunt transmise electronic, la APIA.

Controalele prin teledetecţie confirmă ori după caz, infirmă exactitatea datelor din cerere, cu situaţia de pe teren. Astfel, în situaţiile în care parcelele evaluate sunt incompatibile, autorităţile încep controalele follow-up. 

Astfel, fermierii vor fi convocaţi la întâlniri de clarificare referitoare la nepotrivirile dintre cererea de plată şi raportul de control emis de prestatorul de teledetecţie.

Cu alte cuvinte, verificările follow-up sunt menite să corecteze erorile seizate şi dau ocazia fermierilor să îşi rezolve problemele fără consecinţe.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite