Fermierii mai au câteva zile până când își vor putea depune cererile pentru fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Arad anunţă că în perioada 01.03.2011 – 16.05.2011, sub deviza „Lucrezi pământul, depui cererea de sprijin şi accesezi fonduri europene! APIA te aşteaptă !” se va desfăşura campania de depunere a cererilor pentru accesarea formelor de sprijin pe suprafaţă.

Începând din acest an, depunerea cererilor se va face numai în format electronic, folosind aplicaţia IPA – online, pe baza unei parole pe care fermierul o va primi in invitatia privind programarea acestuia la depunerea cererii.

Chiar dacă cererea va fi completată în format electronic, folosind aplicatia IPA online, fermierii trebuie să se prezinte la A.P.I.A. pentru a semna declaraţia de suprafaţă, respectiv angajamentele, in format tipărit, care apoi se înregistrează în Registratura Sistemului Integrat de Aministrare şi Control gestionat de A.P.I.A. Arad.

“O importanţă deosebită se va acorda identificării corecte a tuturor parcelelor declarate, în caz contrar existând riscul ca la efectuarea controlului clasic pe teren sau la controlul prin teledetecţie aceste suprafeţe să nu fie confirmate de organul de control având ca si consecinta neautorizarea la plata pentru acele suprafete”, a declarat Alex Borcea, purtător de cuvânt la APIA Arad.

Pentru a depune cererea corect, este foarte important ca fermierii să treacă pe la Primăria localităţii/localităţilor unde utilizează teren agricol, pentru a primi informaţii suplimentare despre numărul şi poziţia în blocurile fizice în care apar parcelele pentru care solicită sprijin financiar.

Parcele trebuie să se regăsească obligatoriu şi în Registrul agricol, de asemenea identificate în blocuri fizice.

“În prezent, funcţionarii A.P.I.A. Arad lucrează la invitaţiile care vor fi transmise tuturor fermierilor care au depus cereri de plată în anii anteriori, de asemenea, funcţionarii A.P.I.A.Arad desfăşoară sesiuni de instruire cu fermierii tuturor unităţilor administrativ teritoriale arondate judeţului Arad. În acest sens, în fiecare unitate administrativ teritorială a fost postat afişul „Informează-te !” în cuprinsul căruia fermierii sunt informaţi asupra locaţiei, datei şi orei de desfăşurare a acestor instruiri”, a adăugat Alex Borcea.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite