Mâncarea fast-food este cauza obezităţii arădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai în anul 2009, aproape 800 de arădeni obezi au ajuns în evidenţele medicilor. Medicii spun că persoanele care suferă de obezitate au şanse triple de moarte prematură faţă de persoanele cu o greutate normală.

La nivelul judeţului Arad, în anul 2009, au ajuns în evidenţele medicilor de familie aproape 800 de persoane diagnosticate ca fiind obeze. Cadrele medicale spun că o persoană devine obeză atunci când indicele de greutate corporală este mai mare de 30. „O persoană care depăşeşte 100 de kilograme poate fi catalogată ca fiind obeză. Cei mai întâlniţi factori care conduc la această boală sunt problemele legate de glanda tiroidă”, explică Maria Mărgărint, medic de familie.


Minori afectaţi


Potrivit reprezentanbţiilor Direcţiei de Sănătate Puplică Arad, în anul 2009 a crescut numărul persoanelor obeze cu aproape 50 faţă de anul precedent. Din cei aproape 800 de arădeni diagnosticaţi cu această boală, mai mult de jumătate sunt femei. Cel mai îngrijorător lucru este însă faptul că obezitatea se face simţită şi printre minorii mai mici de 16 ani, principala cauză fiind mâncarea nesănătoasă de tip fast-food.
„Vârsta la care se depistează această boală începe de la 10 ani. Din cei 793 de arădeni înregistraţi în fişele medicale de pe 2009, ca fiind obezi, aproape 200 sunt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani”, a declarat Dana Negru, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Medicii recomandă arădenilor care simt că iau proporţii în timp foarte scurt să se prezinte imediat la medicul de care aparţin pentru a urma un tratament.


„Obezitatea poate provoca alte boli cum sunt diabetul, bolile cardio-vasculare, ale fierii şi chiar cancerul. Un bolnav care suferă de obezitate are şanse triple să moară mai repede”, mărturiseşte Maria Mărgărint, medic de familie.

image

Mi-ar plăcea să citesc mai multe despre problemele obezilor şi măcar o reţetă pentru persoanele supraponderale.
Vasilica Teodor, arădeancă

Statistică
În 2009 a crescut numărul persoanelor obeze cu aproape 50 faţă de 2008

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite