Fasolea şi ciolanul au bătut defilările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii s-au ospătat de Ziua Naţională
Arădenii s-au ospătat de Ziua Naţională

Arădenii, cu mic, cu mare, au început să-şi facă apariţia în centrul oraşului odată cu depunerea coroanelor de flori în parcurile Eminescu şi Avram Iancu.

În aşteptarea festinului Zilei Naţionale care avea să înceapă de abia spre amiază, marea majoritate a arădenilor prezenţi pe platoul din faţa primăriei s-au mulţumit să sărbătorească 1 Decembrie cu covrigi şi vin fiert. „Vrem mici, nu covrigi”, a spus Felicia Dida, prezentă cu familia pe platoul din faţa primăriei încă de la orele 10.00. „Aşteptăm să se deschidă gheretele pentru că am venit să sărbătorim Marea Unire aşa cum se cuvine, nu cu covrigi sau cornuri”, a adăugat aceasta.

Deşi mulţi şi-au dorit să ia parte la comemorările organizate în municipiu, de această dată prezenţa arădenilor s-a făcut mai mult simţită la gheretele care şi-au amenajat tarabele de abia pe la orele 12.00.

Mâncarea şi băutura, ritual de 1 Decembrie
Deoarece în toată lumea omul sărbătoreşte cu mâncare şi băutură, nici de această dată arădenii nu s-au lăsat mai prejos, continuând tradiţia înfulecatului de gulaş, tocăniţe, fasole cu ciolan, stinse cu mult vin şi ţuică fiartă. Astfel, comercianţii au făcut tot posibilul ca arădenilor să nu le lipsească absolut nimic.

Ziua Naţională sărbătorită prin muncă
Deşi au sărbătorit Ziua Naţională muncind, comercianţii nu s-au plâns, mai ales că sărbătoarea au adus un profit considerabil.  Conform acestora, încasările au depăşit aşteptările tuturor celor care au oferit arădenilor un meniu diversificat. „Încercăm să facem faţă cererii mari de gulaş şi fasole cu ciolan. La acestea avem cea mai mare trecere mai ales că e destul de frig. Cât priveşte încasările, faţă de zilele trecute, acestea au crescut foarte mult”, a declarat Aurelian Boboc.
Pentru că mâncarea şi băutura merg mână în mână cu voia bună şi cheful de petrecere, ora 18.00 a fost dedicată jocului şi cântului popular, ca în fiecare an de 1 Decembrie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite