Fără blocaje pe DN7!TIR-urile nu mai au voie să staționeze pe maginea drumului, în zilele când traficul e închis în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-urile vor opri numai în parcări
TIR-urile vor opri numai în parcări

Adio coloane pe drumurile naționale, în special pe DN7. Autotrenurile nu mai au voie să staţioneze, în coloană, pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi europene la sfârşit de săptămână, decizia fiind luată cu scopul de a fluidiza traficul pe aceste şosele.

Astfel, vehiculele aflate în staționare pe partea carosabilă şi formează  coloane în special pe DN7, la intrarea în orașul Nădlac, vor deveni istorie, deoarece, săptămânal, începând din ziua de vineri de la ora 8.00 până în ziua de luni la ora 22.00 și întotdeauna cu 24 de ore înainte de instituirea restricției de circulație pe teritoriul Ungariei este interzisă oprirea autovehiculelor pe partea carosabilă a drumurilor naționale şi europene.

Sesizările i-au obligat să ia măsuri

Decizia a fost luată de grupul de lucru în domeniul rutier, înființat în luna august a acestui an, care are în componență reprezentanți ai Prefecturii Arad, Consiliului Județean, Inspectoratului Județean de Poliție, Poliției Locale, Autorităţii Rutiere Române, Registrului Auto Român şi Secției Drumuri Naționale.

„Deciziile luate în cadrul acestui grup de lucru se aplică deja și au apărut și primele rezultate pozitive. Chiar de 1 noiembrie, când în statul vecin s-a comemorat Ziua Morților și au existat unele restricții, s-a deviat traficul și s-au folosit parcările pentru a nu crea blocaje în trafic”, a declarat prefectul Călin Bibarț.

Această măsură a fost luată datorită numeroaselor sesizări din cauza blocării traficului.
Conform deciziei grupului de lucru rutier, pe DN 7, tronsonul Zam la Nădlac, şi la intrarea în localitatea Nădlac, este interzisă oprirea autovehiculelor transport marfă în regim internațional, prin obligarea conducătorilor auto de a folosi pentru staționare parcările existente pe acest tronson de drum și luarea măsurilor de sancționare pentru cei care nu folosesc aceste parcări pentru oprire și odihnă.

Administratorii acestor parcări sunt obligați să primească autovehiculele de transport marfă în regim internațional pentru oprire sau odihnă, desigur în funcție de capacitatea parcării.

Traficul rutier pentru autovehi­cu­lele care se îndreaptă spre Nădlac se va devia pe DJ 709 D (Pecica-Semlac-Șeitin-Nădlac) cu oprire pe drumul județean înainte de intrare în localitatea Nădlac sau pe DN 79 în vederea trecerii frontierei de stat prin punctul de trecere a frontierei Vărșand.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite