Arad: Familia băiatului înecat contestă raportul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Familia băiatului înecat contestă raportul morţii
Arad: Familia băiatului înecat contestă raportul morţii

Rudele lui Adrian Cernatari sunt nemulţumite de tergiversarea anchetei.

Probe biologice au fost trimise pentru expertiză în capitală, la Institutul Mina Minovici, pentru stabilirea cauzelor morţii.

Ancheta cazului lui Adrian, băiatul care şi-a pierdut viaţa în urmă cu o lună, într-unul din bazinele ştrandului Neptun se află încă în atenţia oamenilor legii. În ultima lună cercetarea a luat nenumărate întorsături. Martorii veneau şi dispăreau de la o zi la alta. S-au speculat zeci de variante însă niciuna nu le-a adus liniştea familiei Cernatari. 

Sistemul de supraveghere s-a dovedit inutil

Camerele de luat vederi nu au înregistrat mai nimic. Din acest motiv, rudele lui Adrian au decis să trimită probele biologice ale expertizei medico-legale la Institutul „Mina Minovici”, din Bucureşti, pentru stabilirea exactă a cauzei morţii.
„Sper din suflet ca rezultatul acestor probe să ne ducă spre adevăr. Concluziile acestei expertize vor hotărî cu certitudine viitorul acestui caz. Aşteptăm din clipă în clipă să fim sunaţi de la Intitutul Mina Minovici pentru rezultate”, a adăugat Mircea Cernatari, bunicul tânărului.

Din relatările unora care au fost de faţă în aceea zi, familia a înţeles că prima care a intervenit pentru salvarea tânărului a fost o femeie de pe plajă ce s-a dat drept medic, iar mai apoi a venit salvamarul şi medicii de la SMURD. Rezultatul autopsiei efectuată la Arad a fost scurt şi la obiect: asfixiere prin înec.

Potrivit reprezentanţiilor Primăriei Arad, adâncimea bazinului cu valuri de la ştrand, de unde a fost scos Adrian, creşte progresiv, ajungând la doi metri.

Administraţia locală este dezinteresată de caz

„Salvamarii au intervenit pentru salvarea tânărului imediat după ce acesta a fost scos din bazin. Avem oameni în permanenţă puşi să supravegheze zona bazinelor. Din punctul nostru de vedere s-a intervenit corect şi în timp util”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Arad.

Tragedia din apă

Adrian Cernatari, un tânăr de numai 17 ani a venit la ştrand pentru a se întâlni cu mătuşa lui, în jurul orei 18.00. După două ore a murit. Familia nu îşi poate explica nici acum tragedia, mai ales că adolescentul nu obişnuia să intre în bazin dacă apa era mare. „Nu am linişte nici în ziua de astăzi. Mi-am pierdut lumina ochilor. Nu o să renunţ până când nu o să aflu adevărul”, a declarat Mircea Cernatari, bunicul tânărului.

Sper ca rezultatul acestor probe să ne ducă spre adevăr.
Mircea Cernatari, bunicul tânărului

CITIȚI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Arad: (SONDAJ) Familia lui Adrian, tânărul mort la ştrand cere ajutorul arădenilor martori ai tragediei

Arad: Părinții lui Adrian, tânărul înecat la ștrand, vor depune plângere la parchet

Arad: UPDATE (GALERIE FOTO) Autopsia arată că Adrian Cernatari a murit înecat în bazinul de la ştrand

Arad: VIDEO UPDATE Tânărul leşinat în bazinul de la Ştrandul Neptun a murit (GALERIE FOTO)

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite