Falsificatorii de diplome, trimişi în judecată de procurorii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei bărbaţi care la sfârşitul lunii septembrie au fost reţinuţi de procurorii arădeni, după ce au falsificat zeci de diplome de bacalaureat şi de licenţă, urmează să fie judecaţi.

Iulian Niculescu şi Ioan Pasc sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale, iar Valentin Tofăleanu este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.

Într-un an şi jumătate cei trei au reuşit să falsifice patruzeci de diplome. Clienţilor li se punea la dispoziţie o listă cu licee şi facultăţi din Iaşi şi Braşov, iar aceştia îşi puteau alege specialitatea pe care şi-ar fi dorit-o pe diploma falsă. “Clienţilor li se spunea că au legături cu rectorii şi directorii instituţiilor, că vor fi trecuţi retroactiv în cataloage şi chiar pe listele cu absolvenţii de pe internet”, a declarat Lucian Dolcu, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

În ultimul an şi jumătate de când sunt filaţi, bărbaţii au reuşit să falsifice aproximativ 40 de diplome pentru zeci de clienţi. Actele erau executate la domiciliul unuia dintre ei, cu ajutorul unui laptop şi al unei imprimante. Falsificatorii foloseau apoi ştampile ale unităţii de învăţământ, făcute la comandă şi lipeau pe document un timbru pentru a fi cât mai aproape de cele autentice.

Preţul unei diplome de bacalaureat era de 1.500 de euro şi de 2.500 de euro pentru cea de licenţă. Falsificatorii se deplasau oriunde în ţară, acolo unde exista un potenţial client.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite