Falsificatori de diplome care acționau și în Arad au fost reținuți pentru cercetări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au reținut aproximativ 50 de persoane pentru audieri
Polițiștii au reținut aproximativ 50 de persoane pentru audieri

Un grup de peste 100 de persoane au intrat în vizorul celor de la Crimă Organizată după ce au reușit să producă un prejudiciu de peste 10 miliarde de lei.Oamenii legii bănuiesc că este vorba despre o rețea de infractori din București, Turda, Bihor, Alba, Teleorman și  Satu Mare care acționau și în Arad.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat în această dimineață 17 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane care se aflau de ceva vreme sub atenția organelor de anchetă.

Oamenii legii au avut avut probe și indicii clare conform cărora cei 119 suspecți s-ar ocupa cu falsificarea de documente de studii și nu numai. Conform polițiștilor bucureșteni, aceștia au ajutat zeci de persoane cărora le-au vândut documente de studii false dar și diverse înscrisuri, cum ar fi cărți de muncă sau adeverințe de salariat.

„De asemenea 50 de persoane sunt suspectate că au beneficiat în mod ilegal de pensie, la baza întocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Județene de Pensii”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.  Printre acestea, se numără și câțiva arădeni, care, contra unor sume de bani, au reușit să intre în posesia unor documente false.

Cercetările polițiștilor scot la iveală faptul că în rețea erau implicați și funcționari din cadrul Casei Județene de Pensii Publice Alba, care au ajutat la falsificare integrală sau parțială a dosarelor de pensie.

„Acţionând în această modalitate, membrii grupării au produs un prejudiciu de peste 10 miliarde de lei”, susțin anchetatorii.
O parte dintre aceștia au fost conduși deja la sediul DIICOT din Alba, pentru audieri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite