FOTO Cel mai probabil focul care a cuprins locomotiva trenului Brad-Arad s-a produs din cauza unui scurtcircuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a fost lichidat în mai puţin de două ore
Focul a fost lichidat în mai puţin de două ore

Incidentul a avut loc aseară înainte ca trenul să ajungă în staţia din Ineu. 150  de pasageri au fost în pericol după ce vagonul trenului în care se aflau a luat foc cel mai probabil din cauza unui scurt circuit.

150 de călători care s-au aflat aseară în trenul personal de pe ruta Brad-Arad au trecut prin momente de groază după ce locomotiva garniturii a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit la cinci kilometri înainte ca trenul să ajungă în gara din Ineu.

A fost afectată doar locomotiva trenului

Cauza probabilă a focului a fost un scurtcircuit sau un cablu neizolat corespunzător. “Din fericire cele trei vagoane ale trenului au au fost afectate. Flăcările au fost stinse înainte ca ele să ajungă la vagoane. Nu există răniți nici în rândul pasagerilor, nici al personalului”, a declarat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

Pasagari evacuaţi de urgenţă

Două autospeciale de intervenție ale pompierilor au reușit să stingă flăcările care au cuprins dintr-o dată locomotiva. Cei 150 de pasageri care se aflau în tren în momentul incidentului au fost evacuați de urgență şi au aşteptat aproape două ore în câmp ca să fie transportați spre Ineu. În cele din urmă, pasagerii au fost preluați de o altă garnitură de tren şi transportaţi la destinaţie.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale

“Ne-a fost teamă ca nu cumva flăcările să cuprindă şi vagoanele iar acestea să explodeze. Din fericire, ne-am ales doar cu o sperietură soră cu moartea şi o întârziere de peste două ore”, a mărturisit Ionel Avram, călător.

Pompierii mai spun că încă se mai fac cercetări cu privire la cauza exactă a incendiului, dar până în momentul de faţă, cel mai probabil acesta a izbucnit în urma unui scurtcircuit. “Am fost solicitați prin numărul unic de urgență 112, să intervenim la un incendiu care a cuprins o locomotivă al unui tren personal. Echipajele de poliție au supravegheat zona și au facilitat accesul pompierilor”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite