Arad:Arădenii trec indiferenţi pe lângă reduceri (GALERIE FOTO, SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că hainele sau pantofii, chiar şi la preţuri mici, nu-şi mai găsesc locul pe listele lor de cumpărături.

Sezonul de reduceri care a debutat în acest an ceva mai devreme nu le este de mare folos comercianţilor arădeni. Chiar dacă afişează pe vitrine reduceri consistente, care ajung şi la 50 sau 70 la sută, vânzătorii tot rămân cu marfa pe rafturi. „Am început mai devreme cu reducerile şi sunt mult mai mari ca în anii trecuţi. Cu toate acestea, lumea nu se înghesuie. Vindem ceva mai bine decât lunile trecute, dar nici pe departe ca în alţi ani”, a delcarat Melania Mureşan, vânzătoare într-un magazin de haine.

Preţurile practicate în această vară de comercianţii arădeni par a fi pentru buzunarele tuturor. Astfel, costumele de vară pentru femei se vând cu preţuri cuprinse între 120 şi 200 de lei, bluzele şi rochiţele de sezon au preţuri cuprinse între 80 şi 100 de lei, în timp ce tricourile nu depăşesc 30 de lei. Reduceri sunt şi la încălţăminte, poşete, costume sau loţiuni de baie.

Lasă shoppingul pentru vacanţă

Noua modă a verii sunt şi promoţiile. Unele magazine merg pe reţeta care a dat roade în alţi ani, „două la preţ de unul”, sau, la o rochiţă cumpărată, se oferă cadou o pălărie.

La rândul lor, cumpărătorii spun că în această perioadă de criză nu mai pot să practice shopping-ul ca pe un sport. „Am văzut că sunt reduceri, am şi intrat în câteva magazine, m-am uitat, dar cam atât. Sunt destul de scumpe şi în plus, nu îmi sunt absolut necesare”, a spus Cătălina Man, o arădeancă.

Un alt motiv care îi determină pe arădeni să ignore ofertele magazinelor este apropierea vacanţei şi deplasările în străinătate. Liviu Tudose spune că peste o lună va pleca în vacanţă în Spania şi că acolo lucrurile sunt mult mai ieftine şi mai de calitate. „Prefer să-mi cumpăr haine din stăinătate. În iarnă mi-am luat din Austria, la reduceri, haine de calitate bună şi la preţuri cu cel puţin 50 la sută mai mici ca la noi. Aşa că aştept să plec în vacanţă şi îmi iau din Spania. Acolo reducerile sunt cu adevărat reduceri”, a explicat tânărul arădean.


Preţurile reduse
 - Rochiţă de vară – 80 de lei, faţă de 120 de lei
 - Tricou – 10 lei, faţă de 20 de lei
 - Pantaloni de vară - 50 de lei, faţă de 100 de lei
 - Compleu de damă - 120 de lei, faţă de 180 de lei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite