Arad:VIDEO: Exod legalizat spre doctorii din Ungaria (GALERIE FOTO ŞI SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad:VIDEO: Exod legalizat spre doctorii din Ungaria (GALERIE FOTO ŞI SONDAJ)
Arad:VIDEO: Exod legalizat spre doctorii din Ungaria (GALERIE FOTO ŞI SONDAJ)

Cazarea în spitalele din Szeged este 35 de euro pe zi, iar tratamentele costă de la câteva zeci la câteva mii de euro, în funcţie de complexitate. CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ: Arad: VIDEO Viitoarele mame au încredere în medicii din ţara vecină (SONDAJ şi GALERIE FOTO) Arad: Profit pe timp de criză din flori ungureşti

Ioan Oxenfeld este un arădean în vârstă de 57 de ani care s-a operat la începutul acestei săptămâni în Ungaria. Este profesor de matematică – informatică la Arad şi a avut nevoie de o proteză totală de şold.

„Soţia mea lucrează în Arad, la spital, şi ştiu că medicii ortopezi de acolo sunt buni, dar din păcate condiţiile lasă de dorit. Aşa că am optat pentru Szeged”, a explicat pacientul român. Intervenţia chirurgicală presupune spitalizarea între şapte şi nouă zile, iar costurile finale vor fi cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro. „Voi încerca să recuperez măcar o parte din bani de la Casa de Asigurări de Sănătate din România”, a mai declarat pacientul arădean.

Lux în spitalele de stat

Clinicile Universitare din Szeged sunt recunoscute în întreaga Europă pentru condiţiile şi specialiştii care lucrează acolo. Aşa numitul „oraş al clinicilor” se întinde pe o suprafaţă de zece hectare, are peste 3.500 de angajaţi, iar costurile anuale se ridică la peste 100 milioane de euro.

„Avem foarte mulţi pacienţi români. De fapt mai mult de trei sferturi din serviciile plătite pe care le prestăm sunt pentru pacienţi veniţi din România”, a declarat Attila Pal, preşedintele Clinicilor Universitare. Costurile unei consultaţii în aceste clinici sunt cuprinse între 22 şi 50 de euro, în funcţie de specialitate, iar intervenţiile chirurgicale pornesc de la 700 şi ajung până la 3.000 de euro.

image



Turism medical organizat



Accesul pacienţilor români la Clinicile Universitare „Szent Gyorgyi Albert” din Szeged este mai simplu de când există intermediari oficiali. „Noi oferim pacienţilor sprijin în alegerea unui doctor, la efectuarea programărilor, dar oferim şi servicii de însoţire şi traducere pentru cei ce ajung la Szeged”, a spus doctorul Adriana Ţărean. Mai multe informaţii despre clinicile din Szeged pe www.szote.hu.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite