FOTO Tramvaiul Imperio iese la promenadă pe centrul oraşului de Zilele Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În august, când urbea noastră îşi va sărbători zilele, Valer Blidar promite că arădenii vor vedea pentru prima oară un Imperio care va rula pe centrul Aradului. Modern, poate chiar prea modern pentru drumurile zilnice pe care le avem, tramvaiul şi-a dezvăluit astăzi secretele în faţa aparatelor de fotografiat.

Sătui de nemţii care ne vând tramvaie deja uzate şi care în doar câteva luni de folosinţă pe şinele arădene ajung să te zdruncine cât să-ţi ajungă pentru toată săptămâna, noul model ne-ar putea pune în rândul oraşelor din întreaga lume unde astfel de tramvaie nu mai au niciun secret pentru navetiştii zilnici din oraş.

Noul “bolid” al şinelor, pentru care s-au investit cam zece milioane de euro, mai are de sărit un hop: racordarea linilor pe care acesta circulă în uzina din care s-a născut, la cele din oraş. „Costurile noastre de producţie sunt cu 40 până la 60 la sută mai mici decât în Vest. Este normal ca firme mari europene să vrea să lucreze cu noi. De la punerea planurilor pe hârtie şi până la scoaterea prototipului vorbim de o investiţie de 10 milioane de euro. Vom participa cu tramvaiul nostru la licitaţiile tuturor municipalităţilor locale din ţară. Şi afară, dacă identificăm o oportunitate”, a spus  Valer Blidar.

Tramvaiul are o capacitate de până la 240 de călători şi va fi prevăzut cu camere de supraveghere video şi controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de kilometri pe oră, ceea ce-l fac recomandabil şi pentru folosirea drept metrou de suprafaţă.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite