Arad: Orient Expresul a adus luxul, pentru o oră, în Gara Curtici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul de lux Orient Expres care circulă pe ruta Paris-Istambul a intrat, azi noapte în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.

În momentul în care au ajuns în Gara Curtici, majoritatea călătorilor se aflau în cele trei vagoane-restaurant unde serveau cina. Doamnele şi-au etalat ţinutele din materiale fine, pălăriile cu pene şi rujurile scumpe, în timp ce domnii au dorit să păstreze sobrietatea fiind îmbrăcaţi în costume.

Pe lista de meniu au figurat bucate de lux, printre care somon fume (36 euro), escalop de foaie –gras (32 euro), caviar Beluga (390 euro porţia de 50 de grame), şi un preparat din caviar Baccari la 220 euro porţia de 75 de grame. La desert, pasagerii au fost serviţi cu piramidă de ciocolată cu banane (14 euro). Cafeaua de la barul trenului este din Columbia iar cele mai cerute băuturi au fost vinurile vechi.

“Le oferim oaspeţilor noştri o călătorie care păstrează parfumul de acum 200 de ani, cu muzică specifică, mâncăruri fine, alături de circuite prin cele mai frumoase oraşe”, a declarat Bruno Jenssen, managerul trenului.

Pasagerii care călătoresc cu acest tren sunt membri ai unor familii foarte bogate, celebre sau chiar regale, 60 de englezi, 18 francezi, 15 italieni şi trei germani. Aceştia sunt stabiliţi sau au afaceri în Argentina, Noua Zeenlandă, Olanda, Danemarca, Franţa, Anglia.

Şase zile în tren

Trenul a pleacat din Paris şi a trecut prin Strasbourg, Viena, Budapesta, Bucureşti şi Istanbul, într-o excursie de şase zile. Luni, pasagerii au coborât la Sinaia unde au vizitat Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia. Apoi, au plecat spre Capitală, unde vor face un tur al oraşului şi vor fi cazaţi la hotelul Hilton. O călătorie cu acest tren costă 7500 de euro. O regulă de bază care trebuie respectată este vestimentaţia călătorilor care trebuie să fie inspirată din moda anilor 1800.

Lux şi istorie

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă pentru pasageri lansată în 1883, care unea Parisul de Constantinopole. Deşi la început a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele i-a revenit trenului, în anii ’30, când principalii săi clienţi au fost membrii Caselor Regale, nobilii, oamenii de afaceri, diplomaţii şi burghezii.

Trenul are o capacitate de 100 de locuri în 15 vagoane de lux.  În timpul excursiei, oamenii pot servi masa în trei restaurante cu specific diferit: Oriental, Steaua Nordului şi Coasta de Azur.

În tren este amenajat şi un magazin de unde călătorii pot cumpara amintiri cu inscripţia Orient Express.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite