Expoziţia dedicată pictorului şi gravorului Theodor Aman este sprijinită şi de muzeul arădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Complexului Muzeal Arad  au anunţat că alături de alte prestigioase muzee din ţară au sprijinit organizarea expoziţiei „Theodor Aman, pictor şi gravor” de către Muzeul Naţional Cotroceni, unde poate fi vizitată până în 29 mai 2011.

Expoziţia reuneşte peste 130 de lucrări de pictură şi grafică reprezentative pentru preocupările acestei personalităţi artistice, unul dintre întemeietorii şcolii româneşti superioare de artă.

Organizatorii spun că evenimentul este prilejuit de împlinirea a 180 de ani de la naşterea, respectiv 120 de ani de la moartea, marelui pictor şi grafician.

Temele lucrărilor sale sunt reprezentate de peisaje, scene de gen, de interior, naturi moarte, portrete. Muzeul arădean participă la prestigioasa expoziţie cu două picturi „Natură moartă cu fructe” (1864) şi „Natură moartă cu flori” (1888), lucrări expuse la Arad în expoziţia permanentă a Muzeului de Artă.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 09.30 şi 17.30, preţul unui bilet de intrare fiind de 10 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite