GALERIE FOTO Exploratorul Alin Totorean a fost diagnosticat cu o boală urâtă: cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Alin Totorean, exploratorul care a luat la pas unele dintre cele mai inospitaliere locuri din lume sau care a stat fără nici o reţinere alături de oamenii unor comunităţi mai puţin cunoscute are nevoie de ajutorul nostru.

Expediţionar şi fotograf, de fiecare dată s-a întors de pe teren cu informaţii bogate și fotografii inedite, care au îmbogăţit cunoştinţele tuturor, despre lume si sufletul.
Cu toții l-am urmărit cu plăcere şi interes cu fiecare ocazie la expoziţiile de fotografie şi prezentările sale pentru public, la radio şi TV, în interviurile apărute în presă, precum şi în zecile de articole publicate în diferite reviste.

De data aceasta Alin este nevoit să-şi întrerupă proiectele, apărându-i în cale un cu totul alt gen de obstacol, faţă de tot ceea ce a depăşit până acum. În luna iulie a fost operat la braţul drept, ca urmare a apariţiei unei umflături suspecte.

I s-a găsit o tumoră, care a fost extirpată împreună cu o parte din muşchi, bicepsul brahial. Ulterior, în urma examenului histopatologic, a venit şi crudul diagnostic liposarcom mixoid, de grad înalt. Asta înseamnă un anumit tip de cancer, la ţesuturi moi.

În prezent Alin se află în tratament la Institutul Oncologic Bucureşti, unde efectuează cele 30 de şedinte de radioterapie stabilite de către medicul curant. Vor urma apoi traumatizantele şedinte de chimioterapie. Abia după aceea se va putea evalua situaţia generală şi de perspectivă a sănătaţii lui Alin.

„Anul acesta mi-am propus să pun la punct o expediţie pe teritoriul gheţarilor, în care să plec în 2011. Boala însă mi-a cam dat planurile peste cap. Aş fi avut de parcurs 375 de km de gheaţă şi mă gândeam că pot pleca prin ianuarie-februarie, tot singur, cu riscurile de rigoare. După ce mi-a venit diagnosticul în august, mi s-au prăbuşit toate speranţele. Sunt însă optimist că voi trece peste acest obstacol”, a declarat Alin Totorean.

Cum tratamentul pentru boala canceroasă necesită şi eforturi financiare ridicate, toate persoanele care pot şi vor să-i fie alături lui Alin şi financiar, pot face donaţii în contul:
 
cont nr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001.
titular cont:  Totorean Ion
deschis la BCR - Ag. Avram Iancu, Arad

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite