Exodul medicilor de familie: 30 sută din cadrele medicale ar putea părăsi sistemul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 la sută din medicii de familie arădeni ar putea părăsi sistemul pentru a lucra în străinătate. Medicii au fost nevoiţi să-şi depună astăzi cererile pentru certificatele de conformitate.

Asta, după ce la începutul lunii februarie, Patronatul Medicilor de Familie din Arad a ţinut morţiş să propună membrilor săi să depună certificatele de conformitate, ceea ce însemnă echivalarea studiilor şi a experienţei dobândite până acum în ţară, pentru a-i ajuta să lucreze în străinătate.

„Motivul pentru care demarăm o astfel de acţiune se datorează umilinţei la care sunt supuşi medicii de familie din judeţul nostru şi din întreaga ţară. Estimăm că, din cei aproximativ 270 de medici de familie care lucrează în judeţul nostru, 30 la sută o să plece în străinătate“, spunea la acea vreme Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patro¬natului Medicilor de Familie Arad.

Chiar dacă nu toţi medicii de familie îşi doresc să ia calea străinătăţii pentru a profesa, în cazul în care aceştia vor refuza să semneze contarctul-cadru, CAS-ul este hotărât să apeleze la medici specialişti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite