Excursii virtuale prin Parcul Natural Lunca Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Natural Lunca Mureşului va fi modernizat
Parcul Natural Lunca Mureşului va fi modernizat

Peste 200.000 euro au reuşit să atragă reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului pentru investiţii. Concret, se vor face lucrări la sediul administrativ al ariei protejate, care va deveni un model zonal şi de utilizare a resurselor neregenerabilile de energie, pe lângă panourile solare deja existente pentru încălzirea apei calde menajere.

 De asemenea, se vor realiza investiţii referitoare la utilizarea apei pluviale şi pentru iluminatul interior şi exterior pe bază de panouri fotovoltaice.

,,Am fost anunţaţi că cererea de finanţare depusă de către noi în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu a fost aprobată şi în căteva săptămâni se va semna contractul de finanţare. Valoarea proiectului este de 212.000 euro în totalitate  sumă nerambursabilă. Lucrările vor demara în luna februarie 2011”, spune ing. Ovidiu Pârv, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului.

Reprezentanţii Parcului spun că interiorul centrului va fi dotat cu numeroase echipamente interactive cum ar fi o instalaţie pentru efectuarea unor excursii virtuale prin parc. Aceasta va fi compusă dintr-un ecran conectat la o bicicletă suspendată, la care se adaugă echipamentele tehnice auxiliare.

,,Turiştii vor putea ca prin pedalare să genereze electricitatea necesară derulării pe ecran a unor imagini filmate în parc, unele dintre ele chiar de pe traseele de biciclete existente”, mai spune directorul.

Acesta mai afirmă că bugetul administrării ariei protejate se va tripla în următorii doi ani, ajungând la circa 350.000 euro anual.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite