Europarlamentarul Matula, în aeronava care s-a aflat la un pas de catastrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iosif Matula, europarlamentarul arădean a fost la bordul aeronavei Tarom care s-a aflat la un pas de catastrofă pe aeroportul din Timişoara. Totul s-a întâmplat acum câteva zile. Este vorba despre aeronava de tip ATR, care se întorcea de la Bucureşti şi care a ratat aterizarea.

Nava s-a deplasat preţ de câteva secunde spre partea stângă a pistei şi a fost la un pas să iasă pe câmp. Printre pasageri avionului s-a aflat europarlamentarul aradean Iosif Matula, dar şi delegaţia PDL Timiş, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc. Acesta se întorcea de la lansarea candidaţilor partidului la alegerile locale din luna iunie.

„Chiar dacă la aterizarea aeronavei, s-a creat puţină panica în avion consider că incidentul a fost unul minor. Sigur, nu te simţi prea confortabil când ţi se întâmplă aşa ceva în mod direct, mai ales după ce vezi zeci de filme cu scenarii de groază petrecute în avioane. Dar experienţa celor peste 500 de zboruri efectuate în ultimii trei ani şi jumătate, mă fac să analizez foarte lucid asemenea evenimente. Pentru că asemenea mici incidente, le mai întâlneşti când zbori foarte mult”, spune europarlamentarul aradean Iosif Matula.

Europarlamentarul este de parere că în cadrul acestui incident s-a văzut şi de această dată profesionalismul piloţilor şi faptul că ei sunt foarte bine pregătiţi să depăşească situaţii de zeci de ori mai dificile. „Practic, să ne asigure siguranţa în transport. Şi când spun asta, mă bazez pe faptul că am mai trecut cu bine prin situaţii similare în zborurile efectuate. Să nu uităm însă că transportul aerian este cel mai sigur din lume şi piloţii sunt foarte bine pregătiţi, iar ai noştri sunt printre cei mai buni”, afirmă  Iosif Matula.

Acesta mai afirmă că: „recomand tuturor să urce fără frică în avion. Şi dacă ar fi să prezint argumente, aş spune că accidentele aviatice sunt extrem de rare, e adevărat însă că sunt foarte mediatizate, pe când pe şoselele noastre din România de exemplu, au murit în ultimii ani, 40-50 de persoane pe săptămână în accidente rutiere. Aici mai avem foarte multe de făcut şi cred că trebuie să sprijinim orice măsură de siguranţă rutieră care este luată pentru salvare de vieţi”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite