Escroc de bătrâni: s-a dat drept altcineva pentru a ţepui pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce faci când eşti lefter pentru că nu-ţi place munca, şi mai ales ce faci dacă faci doar umbră pământului? Te apuci de escrocat bătrâni, după un tipar bine stabilit: să fie singuri şi să aibe peste 80 de ani.

Din capitolul „hoţi de doi lei”, cazul lui Ioan Lucaciu demonstrează încă o dată că hoţul prost se prinde uşor, mai ales dacă se întoarce la locul faptei. La 57 de ani, fără un job şi fără un venit din care să-şi astâmpere setea de alcool, Ioan Lucaciu s-a gândit că singurul mod de a mai scoate un ban e escrocarea bătrânilor.

În noiembrie 2009, proaspătul recidivist ieşit de pe „băncile” închisorii, alături de un tovarăş de suferinţă, s-au decis să ia la rând pensionarii singuri din oraş, după metoda aplicată care l-a mai băgat odată după gratii.

Zis şi făcut, cei doi s-au şi-au ales victimele după un plan stabilit, prezentându-se drept muncitori la compania de gaz. Prima şi ultima victimă a cuplului de escroci, o bătrână de 85 de ani a fost ţepuită de 700 de lei.

După ce bătrâna i-a lăsat în casă pentru „verificări”, cei doi au pretins 50 de lei pentru munca depusă, tocmai pentru lua la ochi locul în care femeia îşi ţinea banii. Au lăsat-o fără 300 de lei.

„I-am cerut bătrânei să ne lase în casă să verificăm instalaţia de gaz. În casă, unul dintre noi a ţinut-o de vorbă pe bătrână, în timp ce celălalt a luat bani din caseta din care femeia ne-a plătit”, a spus procurorilor arădeni Lucaciu.

Escroc de meserie

O lună mai târziu, după episodul din noiembrie, Lucaciu s-a întors la victimă pentru a mai face rost de încă o tură de bani. Scenariul a decurs la fel ca şi prima dată. De abia spre sfârşitul întâlnirii cu escrocul de bătrâni, femeia şi-a dat seama că e vorba de aceaşi persoană care a scăpat-o de 300 de lei. Prea tâziu însă. Lucaciu a plecat cu 400 de lei.

Poliţiştilor nu le-a trebuit mult să-l reţină pe Lucaciu, mai ales că escrocul mai făcuse cunoştinţă cu puşcăria. În 2007-2008, Ioan Lucaciu a escrocat mai mulţi bătrâni, toţi peste 80 de ani, după acelaşi scenariu: s-a dat drept lucrător la Arterm.

Pentru că a ales să-şi continue „meseria” după ce a ieşit de după gratii, Lucaciu s-a ales într-un final cu şapte ani după gratii, cu executare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite