Eric Decan, campion la karate la numai 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a apucat de sport la vârsta de 6 ani, iar acum se numără printre primii trei cei mai buni karatişti ai clubului Cobra de Arte Marţiale din Arad.

PROFIL
Născut: 18.03.1996, Arad
Studii: Elev la Şcoala Generală nr.5 din Arad
Hobby: Jocurile pe calculator

Chiar dacă la început nu a avut nicio treabă cu acest domeniu, Eric a reuşit în timp record să devină unul dintre cei mai buni sportivi din clubul de Arte Marţiale din care face parte. Ca orice copil de vârsta lui, Eric se concetrează foarte mult asupra şcolii, iar în timpul liber practică sport de performanţă. „M-am apucat de mic de acest sport. Nu am fost foarte sigur ce vreau mai exact la început, însă treptat mi-am dat seama că acest sport se regăseşte pe lista pasiunilor mele. Tratez cu foarte multă seriozitate şcoala căci ştiu că fără studii în viaţă, nu prea pot realiza foarte multe. Când sunt liber însă, merg la antrenamente şi învăţ tot timpul scheme noi la karate”, a explicat Eric Decan.
Tânărul a câştigat în perioada 2007-2008 numeroase medalii pe la concursurile la care a participat, lucru care l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni karatişti din cadrul clubului din care face parte. „Eu lupt pentru Clubul Cobra Arte Marţiale din Arad. Am participat la mai multe concursuri judeţene, naţionale şi europene. Pentru că am câştigat multe diplome şi medalii m-am clasat pe locul III în clasamentul clubului”, a continuat sportivul arădean.

Atitudine pozitivă
Tânărul se înţelege foarte bine cu colegii cu care merge la antrenamente, dar şi cu antrenorul lui, care de altfel are numai vorbe de laudă la adresa lui. „Domnul antrenor spune despre mine că sunt şi printre cei mai cuminţi elevi ai lui. Îmi place să fiu ascultător şi să fac absolut orice îmi cere. Mai ales la karate, ador să merg la sala de antrenament şi să învâţ cât mai multe lovituri noi”, a punctat karatistul.
În prezent Eric deţine centura portocalie, pe care a cucerit-o cu mult efort. Tânărul arădean spune însă că şi-ar dori foarte mult să devină profesionist, să ajungă la centura neagră, şi de ce nu, să fie chiar el un antrenor pentru viitorii campioni. „Mi-ar plăcea să-i calc pe urme antrenorului meu. El are răbdare cu noi şi se ocupă mult de noi, mai ales atunci când plecăm la concursuri. Cred că prin multă muncă o să reuşesc să devin cel mai bun şi să câştig şi mai multe medalii”, a conchis Eric Decan.

Întrebări şi răspunsuri

De ce karate şi nu alt sport?
Pentru că e ceva mai diferit decât fotbalul sau alt sport ales în special de băieţil. La karate am şansa să avansez în mod rapid dacă sunt talentat. Îmi place că prin acest sport îmi dezvolt calităţile fizice, sunt mereu în formă, sănătos şi intru în contact cu oamenii.

Ce planuri de viitor ai legate de sport?
Să particip la cât mai multe concursuri, să câştig atât de multe diplome şi medalii încât să nu mai am loc să le aşez în camera mea, iar când o să am centura neagră mi-aş dori să devin eu un antrenor.

Ce-i place
Eric Decan a mărturisit că îi plac foarte mult jocurile pe calculator, să se uite la televizor, să meargă la antrenamente şi să participe la concursuri de karate. „Îmi place şi la şcoală foarte mult, fiecare materie”, a explicat tânărul sportiv.

Ce nu-i place
Karatistul a spus că nu-i plac oamenii răi, care nu cred în Dumnezeu şi cu care nu poate comunica pentru că sunt mult prea invidioşi. „Nu îmi place să văd că cineva îi vrea răul altcuiva. Nu îmi plac nici oamenii care nu iubesc animalele”, a concluzionat Eric Decan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite