REPORTAJ ADS: Emoţii de vânătoare - proba de hărţuire la ţarc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proba cu mistreții a fost una cât se poate de interesantă
Proba cu mistreții a fost una cât se poate de interesantă

Câinii întregesc ceremonialul vânătorii.În judeţul Arad, în comuna Bata, în fiecare an are loc o demonstraţie „la ţarc”, de hărţuire a porcului mistreţ. De data aceasta 20 de câini au fost înscrişi în concurs, iar partener de demonstraţie a fost un metis (combinaţie între un porc domestic şi un mistreţ).

Dacă spaniolii au parte de demonstraţii cu tauri, iată că la Bata porcul mistreţ a fost vedeta, iar emoţiile stârnite printre privitori poate că nu au fost mai prejos decât cele simţite de spectatorii unei coride.

Au fost momente în care câinele l-a gonit nebuneşte pe porc şi momente în care câinele a trebuit să înfrunte ameninţarea colţilor porcului.

„Vânătoarea înseamnă mult mai mult decât a ucide, este vorba despre plăcerea de a ieşi în natură. Activitatea asta se face pe cheltuială proprie, după anumite reguli, atât scrise, cât şi nescrise. Există bineînţeles etica vânătorească, iar vânătoarea este mai degrabă o ceremonie. Noi ne alegem cu o satisfacţie spirituală, şi nu cu una materială. În plus, avem plăcerea de a fi împreună cu oamenii alături de care ne simţim bine”, spune Ion Micurescu, cel mai renumit „mistreţar”, originar din comuna arădeană Bata.

Citește mai multe despre vânătoarea de la Bata în ADS Săptămânal

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite