Elicopterul SMURD care va deservi partea de vest a țării a ajuns pe Aeroportul din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul a ajuns la Arad
Elicopterul a ajuns la Arad

Medicii din Arad, Oradea și Timișoara au fost prezenți pe pista Aeroportului Arad pentru a prelua ștafeta elicopterului SMURD, pus la dispoziție de Ministerul Administrației și Internelor. Elicopterul Smurd va ajuta la cazurile grave din Arad, Timiș, Bihor, Caraș-Severin și Hunedoara urmând a intra în funcțiune chiar de mâine.

După ce la sfâșitul lunii trecute, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru ca SMURD Arad să aibă un punct de operare aeromedical, acesta a fost dat astăzi folosinţă Aeroportului din Arad.

Constantin Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Raed Arafat, subsecretar de stat și ministrul Sănătății, Ritli Ladislau, și-au făcut simțită prezența, aterizând cu elicopterul SMURD pe Aeroportul din Arad.

Incidente pe autostradă

Oficialii au susținut că noua unitate SMURD va interveni, în special, la evenimentele rutiere care vor avea loc pe autostrada din Coridorul IV paneuropean şi estimează că elicopterul va permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60-90 de minute la 20-30 de minute.
„Medicii trebuie să ia decizia corectă, către ce centru să fie transferaţi bolnavii, pentru ca aceştia să nu trebuiască să fie retransferaţi”, a mai precizat Raed Arafat.

Click aici pentru foto:

Elicopterul Smurd a fost predat autorităţilor din Arad

Medici din trei județe

În punctul de operare aeriană de la Arad o să fie medici care vor deservi elicopterul şi asistenţi din Arad, din Timişoara şi Oradea, care vor sta de gardă, o zi două vor asigura elicopterul, vor pleca, apoi vor veni alţii, după modelul care există şi în alte părţi.

Cadrele medicale vor locui la Aeroport, într-o clădire care aparținea jandarmeriei. Cei doi piloți ce vor pilota elicopterul vor fi aduși de la București.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite