Elicopterul SMURD a avut prima intervenție. Medicii au avut probleme la aterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul Smurd a fost predat autorităţilor din Arad
Elicopterul Smurd a fost predat autorităţilor din Arad

La o zi distanţă de la inaugurarea staţiei pentru elicopterul SMURD de la Arad, a avut loc şi prima intervenţie. Echipa arădeană, prima care a operat pe elicopter, a intervenit aseară la Pecica, pentru un incident în care a fost implicat un copil de nouă ani. În mai puțin de cinci minute, elicopterul a reușit, să ajungă la Pecica. Problema timpului de reacție a fost însă la aterizare, medicii susținând că au găsit cu gr

Solicitarea a fost făcută din orașul arădean Pecica, unde un copil a fost lovit de un autovehicul. Copilul a fost diagnosticat de echipajul medical de pe elicopter, apoi a fost preluat de o ambulanță SMURD, cu care a fost transportat la Spitalul Clinic Județean Arad.

„Copilul a fost diagnosticat cu contuzie toraco-abdominală. La sosirea elicopterului era stabil hemodinamic, motiv pentru care a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean Arad. S-a luat decizia de a fi transportat cu ambulanța deoarece elicopterul nu poate ateriza în curtea Spitalului Județean, astfel că elicopterul era nevoit să aterizeze la Aeroport, de unde victima trebuia să fie transportată cu o ambulanță. Am ajuns în cinci minute la Pecica, dar a fost dificil să găsim un loc de aterizare“, a precizat Monica Puticiu, șef UPU-SMURD Arad.

Elicopterul SMURD este destinat să intervină la evenimentele grave din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Caraş-Severin şi Hunedoara, cu ajutorul său timpii de intervenţie în cazul accidentelor rutiere urmând a se reduce de la 60-90 de minute la 20-30 de minute.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite