Elevii înscrişi la examenul de bacalaureat au susţinut mai multe simulări tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat astăzi că în perioada 18-20 ianuarie 2010 au avut loc o serie de probe de evaluare a competenţelor digitale în rândul elevilor înscrişi la examenul de bacalaureat din acest an.

Probele au constat în mai multe simulări tehnice (în vederea transferului de subiecte), precum şi cele două simulări cu candidaţi din ziua de 20 ianuarie.

“În ceea ce priveşte proba de certificare a competenţelor digitale, aceasta presupune  două etape: prima etapă - în care candidatul rezolvă sarcini de lucru care necesită conectare la Internet, cu durata de 15-30 de minute, a doua etapă - în care candidatul rezolvă sarcini de lucru din domenii de competenţă care  nu necesită conectare la Internet, cu durata de 90 de minute”, a declarat Laura Putinic, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Arad.

În judeţul Arad, la această simulare au participat toate cele 41 de Centre de examen pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale, fiecare centru selectându-şi numărul de candidaţi participanţi la simulare în funcţie de numărul de calculatoare şi de criteriile stabilite de comisia de examen. Astfel, s-au înscris la simularea competenţelor digitale 1193 de elevi şi au susţinut proba 1114, 79 de candidaţi fiind absenţi.

“Simularea a fost benefică, deoarece s-au putut constata eventualele disfuncţionalităţi, pentru ca acestea să fie remediate până în momentul susţinerii probei de evaluare a competenţelor digitale, din perioada 19 – 29 aprilie 2010. De asemenea, în urma evaluării, elevii vor putea să-şi dea seama care este nivelul de competenţă la care au ajuns în momentul de faţă”, a adăugat Laura Putnic.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite