Elevii de la liceul alimentar au avut o săptămână plină de activităţi caritabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au donat sânge
Elevii au donat sânge

Elevii de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Arad au participat la mai multe activităţi dedicate “Festivalului Naţional al şanselor tale”- proiect iniţiat şi coordonat de către profesoara Ghinga Olga Iulia, consilier educativ .  

Astfel,  elevii claselor a XII-a şi a XIII-a s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiei “Dezvoltarea resurselor pentru toţi” şi cu voluntari din Italia, Franţa, Germania, Austria, Ungaria.

A fost prezentat programul de voluntariat “Get Involved”, precum şi alte oportunităţi de a deveni voluntari europeni.

Astfel s-au pus bazele unui parteneriat de voluntariat internaţional. De asemenea un grup de elevi, voluntari, din clasele a XII-a, însoţiţi de  profesoara Klein Adriana s-a deplasat la CTS Arad pentru a dona sânge.  

A avut loc şi o  activitate medotică cultural-educativă a cadrelor didactice din aria curriculară „ Tehnologii” – profil resurse naturale şi protecţia mediului, membre ale Cercului Metodic Judeţean.

Elevii din clasele a IX-a A, a IX-a B şi a XIII-a I au deschis mini-expozitia ,, Expo IndAlim” , şi au expus pe coridorul şcolii produsele culinare realizate de ei, acestea constând în produse specifice româneşti, cât şi produse de patiserie.

În acţiunea lor elevii au fost îndrumaţi de  profesoarele Simedru Viorela, Vlad Gheorghina, Coman Lenţica, Szackacs Adriana. Simultan , elevii claselor a XI-a C şi a XIII-a F şi-au expus produsele din materiale reciclabile, dând dovadă de foarte multă imaginaţie şi creativitate. 

Au fost implicaţi şi tineri de la Centrul de integrare prin terapie ocupaţională Arad cu care şcoala  a încheiat un contract de parteneriat.

Standurile au fost vizitate de către elevii şcolii care, sub deviza “Cu doar un leu poţi aduce zâmbetul pe chipul unui copil sau a unui bunic uitat într-un azil ! ”, au achiziţionat un produs din materiale ecologice şi s-au înfruptat din delicatesele culinare prezentate.

Fondurile colectate atât din donarea de sânge, cât şi din vânzarea produselor expuse vor fi donaţe unui centru de copii şi unui centru de îngrijire bătrâni. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite