Elevii de la Francisc Neuman au recompuns din bucăți clădirile vechi din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul Arad, dragostea mea
Proiectul Arad, dragostea mea

Proiectul “Arad, dragostea mea”, iniţiat de Mișcarea Arădeană a fost reluat în cursul săptămânii trecute, iar prima şcoală care a beneficiat de noua versiune a programului a fost Grupul Școlar Francisc Neuman din Arad.

Copiii care au participat la ”joaca de-a Aradul” au primit cu entuziasm concursurile şi jocurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi despre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi cultive valorile.

Principalele activităţi care se derulează în cadrul “orei de dirigenţie despre Arad” sunt: Arad Jeopardy (un concurs gen “Cine ştie câştigă” cu teme şi curiozităţi din Arad), Arad Puzzle (concurs în cadrul căruia copiii recompun din bucăţi clădiri din Arad, înţelegând cât este de dificil să refaci o clădire a cărei faţadă este distrusă) şi Arad Mathematics (concurs în cadrul căruia, prin rezolvarea unei probleme de matematică, copiii află informaţii despre principalele echipe si sportivi din Arad).

La finalul prezentării copiii au alcătuit o “Declaraţie a tânărului arădean” prin care şi-au propus să facă lucruri bune pentru oraş. Unele din cele mai inedite şi îndrăzneţe idei au fost: „Să înfiinţez un ONG cu care să curăţăm Aradul de mizerii”, “Să organizăm o emisiune TV săptămânală în care să prezentăm lucrurile frumoase din Arad”,

“O să merg pe stradă cu privirea ridicată pentru a admira clădirile” „O să reconstruiesc stadionul pe care s-a jucat primul meci de fotbal din România”, „O să povestesc tuturor ce am aflat astăzi despre Arad”, … şi multe altele.


Copii au primit din partea organizatorilor proiectului premii constând în tricouri, lanyards şi abţibilde cu sigla „I love AR.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite