Elevii de la “Ghiba Birta” au primit o lecție din partea polițiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au discutat deschis cu elevii
Polițiștii au discutat deschis cu elevii

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul Campaniei “TU CUI DAI ACCEPT”, campanie de prevenire a pornografiei infantile pe internet.

La Arad, acţiunile de prevenire au avut loc la clasele V-VIII ai Colegiului Naţional “Elena Ghiba Birta”.

Aici, au fost aplicate mai multe chestionare în cadrul unui sondaj de opinie pe tema campaniei și au fost organizate întâlniri cu toți elevii, unde școlarii au discutat deschis cu polițiștii, și împreună cu dezbătut aspecte privind relaţiile iniţiate de elevi pe reţelele de socializare cu diverse persoane necunoscute. Nici părinții nu au fost lăsați deoparte iar polițiștii le-au comunicat riscurile la care se expun copiii în mediul virtual şi eventualele abuzuri la care pot fi supuşi, sfaturi şi recomandări cu privire la siguranţa copiilor în acest sens.

De asemenea, a fost organizată o prezentare a materialelor pe tematica campaniei realizate de grupurile de elevi respective, care au fost premiate de poliţişti.

“Pentru activitatea lor copiii au fost recompensaţi cu materiale promoţionale constând în stick-uri USB, pixuri, tricouri şi mouse-pad-uri personalizate cu mesajul campaniei “TU CUI DAI ACCEPT””, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Campania a fost promovată de poliţişti şi în alte unităţi şcolare din municipiu şi judeţ.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite