Elevii arădeni au fost instruiți de polițiști și au discutat cu deținuții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerul sociolog din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad s-au întâlnit cu elevii din clasele IX-XIII de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad.

„Fii corect, trăieşte în siguranţă!”

Ore-n șir, elevii au discutat deschis cu polițiștii arădeni despre infracţiune şi contravenţie, vârsta de la care minorii răspund penal, faptele de violenţă versus infracţiuni, furt, tâlhărie, distrugere, viol, consecinţele săvârşirii unei infracţiuni, pedepsele prevăzute de codul penal şi cazierul judiciar și consumul şi traficul de droguri.

Adolescenții au fost curioşi să afle şi cum se pedepseşte conducerea fără permis, dar şi despre legitima apărare şi condiţiile de reabilitare.
Întâlnirile cu elevii pentru prezentarea unor teme de prevenire a delincvenţei juvenile au reprezentat o primă componentă a proiectului realizat în parteneriat de către instituţiile implicate.

De asemenea, elevii s-au întâlnit periodic cu deţinuţi din cadrul Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. 

“A treia componentă a proiectului urmează să se desfăşoare în perioada următoare şi va consta în vizionarea de către elevii claselor IX-XIII ai colegiului a unui film înregistrat în Penitenciarul Arad, cât şi dezbateri interactive pentru ca elevii să conştientizeze consecinţele săvârşirii vreunei infracţiuni”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite