Elevii au fost informați despre riscurile îmbălnăvirii de hepatită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost învățați să se spele pe mâini de fiecare dată când se pun la masă
Elevii au fost învățați să se spele pe mâini de fiecare dată când se pun la masă

Direcţia de Sănătate Publică Arad în parteneriat cu SANOHEP România au desfăşurat în aceste zile o acţiune de informare şi educare a elevilor din trei şcoli din municipiu e tema „Despre hepatitele virale”.

Activitatea face parte din parteneriatul „Alianţa pentru sănătatea ficatului” încheiat între Ministerul Sănătăţii şi SANOHEP România. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad împreună cu preşedintele SANOHEP România au vizitat Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi Liceul Teoretic „A.M. Guttenbrunn” unde au discutat cu directorii, cu asistenţi medicali dar şi cu elevii din clasele I-VIII.

De asemenea elevii au primit pliante despre tipurile de hepatite precum şi despre modul cum se pot contacta virusurile hepatitei. Elevii au aflat că hepatita este o inflamaţie care perturbă buna funcţionare a ficatului.

Dacă aceasta este provocată de un virus atunci este vorba despre o hepatită virală. Reprezentanţii instuituţiilor de sănătate au explicat, că hepatita A se poate transmite prin consum de apă nepotabilă sau alimente contaminate, precum şi prin materiile fecale, hepatita B se transmite prin relaţii sexuale neprotejate şi prin sânge iar hepatita C prin sânge.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite