Elevi din mai multe şcoli arădene vor pleca în misiune cu poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii arădeni vor avea ocazia să cunoască activitatea pe care o desfăşoară atât Poliția Comunitară Arad, cât și Inspectoratul Județean de Poliție Arad. Proiectul se adresează celor din clasele V-VIII.

Reprezentanţii celor două instituţii au inițiat un proiect prin care se dorește o mai largă deschidere spre elevii din municipiu vis a vis de activitatea desfășurată.

„Prin acest demers „Cu NOI, pentru siguranța VOASTRĂ” dorim să fim mai aproape de elevi, atât prin mijlocirea cunoașterii activității noastre cât și prin cunoașterea problemelor specifice elevilor, astfel încât acestea să nu devină, în timp, o problemă a societății”, spune Nicoleta Belean, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Proiectul se adresează celor din clasele V-VIII, și presupune desemnarea de către școli a 4 reprezentanți care vor fi alături de agenţi timp de aproximativ două ore.

„Cu această ocazie le va fi prezentată activitatea pe care o desfășurăm și, pentru o mai bună înțelegere și însușire a mesajului pe care vrem să îl transmitem, elevii îi vor însoți pe agenții noștri în acțiuni. Ulterior, ei vor avea posibilitatea să explice colegilor ce înseamnă să fii polițist, pe lîngă îndemnul de a se adresa fără rețineri acestuia atunci când situația o impune”, mai spune Nicoleta Belean.

Acesta mai spune că  până acum au răspuns pozitiv un număr de 13 școli, iar prima acțiune are loc marți, 19 octombrie.

„La orele 10, elevii desemnați de Școala Aurel Vlaicu vor fi preluați de agenții noștri și vor pleca în «misiune». Ulterior, de două ori pe săptămână, alte școli vor fi alături de noi”, spune purtătorul de cuvânt.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite