Elevii arădeni se împlică în campanii de protejare a plantelor şi animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curăţenie pe Lunca Mureşului
Curăţenie pe Lunca Mureşului

Elevii de şcoală primară, elevii de gimnaziu, precum şi cei de la liceu vor fi implicaţi într-o campanie care prevede protejarea Parcului Natural Lunca Mureşului.

Campania este iniţiată de către reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului, în parteneriat cu cei ai inspectoratului Şcolar Judeţean Arad şi ai Asociaţiei Clubului Rotary Cetate şi vizează elevii din  20 de unităţi de învăţământ.

Elevii vor învăţa despre importanţa  existenţei  unor arii protejate naturale, dar şi despre cum pot proteja animalele şi plantele. Campania se va desfăşura între anii 2010-2013.

Alegerea elevilor se va face în mod aleator prin tragere la sorţi care se va desfăşura la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, joi, 7 ocombrie, la ora 13.00.

Cu această ocazie se vor cunoaşte şcolile generale, liceele, şcolile profesionale sau colegiile din municipiul Arad care vor fi angrenate în aceste acţiuni.

„Scopul acestor acţiuni este de a sensibiliza tânăra generaţie cu privire la importanţa existenţei unor astfel de arii protejate natural şi de a transmite la ce tipuri de ameninţări sunt supuse speciile de plante şi animale şi ce se poate face pentru protejarea lor. O mascotă va fi prezentă la fiecare acţiune, distribuind materiale promoţionale participanţilor“, a spus Ovidiu Pârv, directorul Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite