Elevii îşi petrec vacanţa în destinaţii exotice sau muncind pe brânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţele dintre elevii arădeni se văd şi în vacanţă, nu doar în timpul şcolii. Dacă, în timpul anului şcolar cei care au părinţi cu situaţie materială bună merg cu cele mai scumpe haine pe ei şi conduc maşini de lux şi în vacanţă aceştia se remarcă prin locurile în care se duc.

Plini de sine şi pe banii părinţilor, adolescenţii îşi etalează pe site-urile de socializare pozele din diferite zone exotice, în timp ce altă categorie şi anume cei care abia au bani să meargă în oraş se uită cu invidie la ei.

Mulţi dintre elevi fac parte, însă din a doua categorie şi anume a celor care îşi petrec vacanţa de vară în oraş. Pentru că nu au bani, unii şi-au găsit un loc de muncă doar pentru două luni.

„De când am luat vacanţa m-am angajat ca şi ospătar. Nu aveam bani să plec undeva aşa că am ales această soluţie. Îmi va prinde bine pe viitor că o să am un pic de experienţă. Cu banii câştigaţi îmi voi cumpăra în septembrie haine”, spune Călălin, unul dintre adolescenţi.

Un altul spune că părinţii lui sunt bugetari şi că este prima dată când nu au putut pleca undeva în vacanţă.

„Cheltuielile sunt tot mai mari şi în acest an am fost nevoit să stau acasă. Am fost pe la bunici, care stau la câţiva kilometri de Arad”, spune Larisa. În schimb, cei care abia acum se întorc din vacanţa de vară, cum o denumesc ei au un aer aparte şi îi privesc pe ceilalţi cu superioritate.

„Tocmai m-am întors din Turcia unde am fost împreună cu părinţii. A fost foarte frumos şi o să mai mergem la sfârşitul lunii în Grecia”, spune Cornel. Cu bani sau fără bani cei care îşi petrec vacanţa mucind sau în locuri exotice, în septembrie vor începe un nou an şcolar, unde diferenţa o fac notele obţinute.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite