Arad: Elevii apreciază efectele crizei: vacanţă mai multă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii abia aşteaptă ca profesorii să plece în zilele fără plată. Nu toate instituţiile de învăţământ arădene vor aplica noua lege prin care se doreşte reducerea cheltuielilor publice prin diminuarea salariilor.

Decizia Ministerului Educaţiei de a reduce cheltuielile publice îi nemulţumeşte pe majoritatea angajaţilor bugetari.

Concediul fără plată impus fiecărui angajat a reuşit să stârnească nemulţumiri în rândul dascălilor arădeni. Majoritatea şcolilor au hotărât să găsească cele mai bune soluţii în acest sens fără însă a influenţa elevii şi cursul orelor. Cu toate că cei mai afectaţi de această decizie sunt elevii, deoarece vor fi puşi în situaţia de a pierde anumite ore, ei sunt fericiţi că vor începe vacanţa mult mai repede decât era prevăzut. „Nu cred că vom pierde foarte multă materie în câteva zile de pauză. Ne-au anunţat deja profesorii că vom sta acasă luni şi marţi, 30 noiembrie,  respectiv 1 decembrie. În rest, încă nu ştim nimic”, a declarat, în această dimineaţă, Diana Dumbra, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală „Avram Iancu” Arad.


Grădiniţe zăvorâte


Educatorii grădiniţelor spun că nu au încotro şi îi vor lăsa pe preşcolari mai repede în vacanţe. „Din câte am înţeles de la liderul sindicatului profesoral, e obligatoriu să ne luăm câte patru zile fără plată în perioada 14-18 decembrie. La noi în grădiniţă se va aplica acest lucru. Legea e aprobată, aşa că ne vom supune”, a declarat Eugenia Marian, secretara Grădiniţei PP 14 din Arad. Pe de altă parte, părinţii spun că nu vor avea ce să facă cu micuţii lor, în condiţiile în care ei vor fi la serviciu toată ziua. Cei mai mulţi vor apela la bunicii pensionari.

Eu una mă bucur că o să stăm acasă, mai ales că se apropie sărbătorile.
Diana Dumbra, elevă în clasa a VI-a

4
zile de concediu forţat. Dascălii intră în concediu fără plată în perioada 14-18 decembrie.

Consiliul nostru profesoral a hotărât să vină la ore şi în perioada 14-18 decembrie.
Pompiliu Moldovan, director şcoală

Am un băieţel în clasa a V-a. În ceea ce priveşte vacanţa forţată, nu sunt de
acord cu ea.
Nicolae Matei, muncitor

Nu mi se pare un lucru corect, atâta timp cât noi plătim fiecare zi de grădiniţă cu câte 6 lei.
Ana Stoica, vânzătoare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite